Ev sahibimiz kedimizi istemiyor
Meraba, ben Eskişehir'de üniversite öğrencisiyim ve 2 arkadaşımla beraber 3 kişi, bu dönem kiralık eve çıktık. Kiralık eve çıkmak istememin en önemli sebebi evde kedi besleyebilmekti.
Yaklaşık bir ay önce kedi aldım ve bir aydır bizimle. Bugün ev sahibimizin annesi habersiz çıkageldi. Salonda duran kedi mamasını filan gördü. Ben sorun olacağını düşünmemiştim ama akşam üzeri ev sahibi aradı o kedi o evden gidecek demiş arkadaşıma. Kedimiz sessiz bir hayvan, zaten günün 3'de ikisini uyuyarak geçiriyor. Sadece bir şeye ihtiyacı olunca miyavlıyor. Miyavlama sesi de bizim konuşma sesimizden az. Aşıları filan da var. Yani apartman sakinlerine hiç bir zararı yok. Zaten haberleri de yok. Eğer gürültü yapıyor olsaydı, alt komşu kesin şikayet ederdi, bizle takıntısı var, yanlışlıkla bardak düşürüp kırsak filan bile geliyor kapıya bağırıp çağırıyor. Apartmanı ayağa kaldırıyor. Apartmanda tek öğrenci biziz ve pek iyi gözle bakılmıyoruz. Buna rağmen kedi hakkında bir şikayet almadık.
Ev sahibimiz ise avukat. Kendisi bu işleri daha iyi bilir ama sırf avukat diye de hakkımı aramadan vazgeçmek istemiyorum. Eğer yasaksa gerçekten böyle bi hakları varsa mecburen kedimden vazgeçeceğim.
Bu işin hukiki şeyi nedir, yardım eder misiniz?
Cevap: Ev sahibimiz kedimizi istemiyor
Benim kedilerle pek aram yoktur fakat apartmanda hayvan belenmesi yasak değilse ve ortada bir şikayet yoksa sorun olacağını sanmıyorum.İyi forumlar.