Vergi borcu olan yutdışına çıkabiliyormu?
selamlar..
18 milyar kadar vergi borcum var.fakat yurtdışından yeni bir iş fırsatım oldu ve önümüzdeki hafta yutdışına çıkmam gerekiyor..pasaportumu çıkarttım,vizemide aldım şimdilk bi sorun yaşamadım.bu kadar borcu olan yurtdışına çıkabiliyormu?
ayrıca devlet 2 gün önce banka hesabıma yatırılan maaşıma el koydu ..yurtdışına çıkıp çıkamayacağımı çok merak ediyorum havaalanında bi sorun olur mu? lütfen bilen biri yanıtlarsa çok sevinirim..internetten araştırdım 2005 te bi kanun çıkmış sonra 2009 da değiştirilmiş şuan an durum nedir..yanıtlarsanız çok sevinirim çok önemli..!!!!!!
Cevap: vergi borcu olan yutdışına çıkabiliyormu?
yurtdışına çıkış yasağı ancak bir suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararıyla konulabilir.nitekim kanunla yaratılacak istisnalarda anayasadaki bu ilkeyle paralel bir şekilde ancak bu sebeplerle seyahat özgürlüğünün sınırlanması sözkonusu olabilir.bu yüzden 2004 ve 2007 yıllarında da anayasayla çelişen birtakım yönetmelikler ve vergi mevzuatı değiştirilirek vergi borcu sebebiyle kişilerin seyahat özgürlüğünün kısıtlanması olanağı kaldırılmıştır.ancak şunu belirtmek isterim ki hakkınızda bir suç soruşturması veya kovuşturması açılıp açılmadığından emin olmalısınız.aksi takdirde seyahat hakkı anayasalo bir hak ve özgürlüktür.hakim kararı olmadan kısıtlanamaz.
Cevap: vergi borcu olan yutdışına çıkabiliyormu?
Yurt dışına çıkış yasağı konulmasını gerektiren kamu alacağı miktarı, 439 seri nolu Tahsilat Genel Tebliği ile 25.000 YTL ve üzeri olarak belirlenmiş olup, 27.04.2006 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Bu miktarın altında borcu bulunan şahıslar hakkında tahsil dairesince yurt dışına çıkış yasağı uygulanmaktadır hatırlatmak gerekirse.
Cevap: Vergi borcu olan yutdışına çıkabiliyormu?
vakit ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkürler...