Ayıplı mal satışı hakkında
Konuyu umarım doğru bölümde açmışımdır. Bundan yaklaşık 1,5 ay önce sahibinden.com aracılığıyla bir araç aldım. Satıcı aracın sadece 3-4 yerinde boya var değişnei kazası yok dedi. Kendisi bir servise götürdü (acemilikya bende gittim) araç için rapor verdiler fakat değişeni varmı kazası varmı bunla ilgili bir rapor vermediler sadece şase düzgün görünüyor, kazası yok dediler. Geçen hafta tramerden bir araştırma yaptım aracın 3,4 tane kazası çıktı. Ufak tefek ama biri çok ağır 7000 tl lik. Airbagler açılmış, parçalar da orjinali değil çıkma takılmış.
Dava açmayı düşünüyordum aracı satan kişiye fakat okuduğum yorumlara göre çok uğraşmam gerekirdi göze alamadım. Şimdi bir haber okudum.TBMM Genel Kurulunda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı kabul edildi. Bu tasarıya göre ayıplı mal satan iade alacak ya da indirime gidecek. Yeni tasarıyla dava açsam kazanma şansım yüksekmi ve bir diğer konu savcılığamı suç duyurusunda bulunacağım yoksa tüketici mahkemesinemi.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Ayıplı mal satışı hakkında
Noter kanalıyla tebligat çekeceğim aracı masraflarıyla geri alması ya da indirime gitmesi hususunda, o sürede bir işlem yapmazsa dava açacam, doğru bir yöntemmi bilmiyorum. Üç gündür forumdan cevap alamamam üzücü tabi.
Cevap: Ayıplı mal satışı hakkında
Acaba yanlış bölümde mi sordum ?