Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma
Merhaba;
başımdan bir trafik kazası geçti 8 ay önce. bunun sonucunda karşı tarafta 2 kişi yaralandı ( basit bir tıbbi müdahele ) emliyet kemeri beni kurtardı. benden şikayetçi olmuşlar. suç oranım %75 bende sigorta bilgilerimi karşı tarafa vererek zararını gidermesini sağladım. 89/4, 53/6 maddelerine sevk edilmişim.
Deliller : iddia ,şikayet ve şüpheli ifadesi, kazaa tespit tutanağı, adli raporlar, uzlaşma teklif formu ve tüm soruşturma evrakı.
bu mahkeme sonucu nasıl gider karşı taraf neleri talep edebilir, ben bu durumdan nasıl temize çıkabilirim.
karşı taraf 1500 tl ödersem şikayetinden vazgeçeceğini soylüyor. çevrem benim kafamı karıştırıyor. birşey olmaz birşey alamaz gibi birşeyler söylüyor. ne yapmam gerekir, mahkeme sonucu ne olur. ne yapmam gerekir. kafam çok karışık lütfen bana bir yol gösterin. Teşekkür ederim
Cevap: Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma
Eğer 1500 TL verince bu olay kapanacaksa Ben olsam hemen veririm.Karşı taraf yaralı ve hata oranı %75 ken kesin ceza alacaksınız demektir.Zaten git gel mahkeme,avukat, dosya derken hem o parayı harcıyacaksınız hem muhtemel bir tazminat davasında, ihtimal daha fazlasını vereceksiniz(bu gibi durumlarda genelde dava bitip ceza verildikten sonra tazminat davası açılır).İşin stresi sıkıntısı artı adli sicilinizde ilerde taksirlide olsa hüküm gözükmeside cabası olur.Ben olsam verirdim ve olayı kapatırdım, karar size aittir tabi.Geçmiş olsun.
Cevap: Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma
karşı tarafla anlaşma yaptım. gereken evrakı imzalattım yarın mahkemem var.neticesi ne olur. trafik cezası olarak ne gibi ceza verilir.?