Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak alacaklı olduğum bir kimsenin iş yerini tespit ettim sgk dan bilgi almadan maaşına haciz konulabilirmi.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Printable View
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak alacaklı olduğum bir kimsenin iş yerini tespit ettim sgk dan bilgi almadan maaşına haciz konulabilirmi.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Bir şey daha eklemek istiyorum
Borlunun iş yerinden maaşına yapılan kesinti direkt olarak alacaklıya ödene bilirmi yoksa adına bir hesaba mı yatırılması gerekir.
Birşey daha eklemek istiyorum
Borçlunun iş yerinde maaşından yapılan kesinti direkt olarak alacaklıya yada bir banka hesabına yatırılabilirmi yoksa icra dosyasınamı yatırılmak zorunda.
Borçlunun maaşından alacağınızı haciz yolu ile kestirmeniz için ilk önce icra takibi başlatmalısınız. Ancak bu şekilde alacağınızı alabilirsiniz. Borçlunun çalıştığı işyeri size ödeme yapmaz. Ödemeler icra dosyasına yapılır. Siz alacağınızı icra dairesinden alırsınız.
Çalışanların maaşına haciz konulması direkt iş yerine icra dairesince yazılan haciz müzekkeresi ile olur. SGK'ya ancak emekli maaşının haczedilmesi halinde yazılır. Gerek iş yeri gerek SGK icra dairesine ödeme yapar alacaklı gidip icra dosyasından çeker.