Evimi geri alabilir miyim?
Simdiden yanitiniz icin tesekkur ederim. Ben 2004 yilinda evimi yurtdisina gidecegimden dolayi annemin uzerine yaptim. Herhangi bir para almadim tabiki ama tapu satisla devredildi. Simdi evimi tekrar uzerime almak istiyorum fakat annem itiraz ediyor. Para almadan devrettigim icin evi tekrar geri almam mumkunmu?
Cevap: Evimi geri alabilirmiyim?
Durum cok kritik, bu konuyla ilgili bir yanit almam cok onemli. Lutfen biri yardimci olsun. Tesekkurler
Anneniz verirse, varsa diğer mirasçısı olabilecek kişiler de yazılı kabul ederlerse, alabilirsiniz elbette.
Galiba yanlis sordum soruyu. Annemle anlasmistik ulkeye dondugumde evi tekrar uzerime alacaktim fakat hayir vermiyecem diyor. Cocuklarim var, onlar icin bu meseleyi mahkemeyle halledebilirmiyim diye merak ediyorum. Yani tasinmaz malda para aktarilmadiysa tapu devri iptal olabilirmi?
Mahkemeye verebilirsiniz ancak anneniz inkar ederse işiniz zor.Yani duruşmada anneniz en azından şöyle bir ifade verse bile alma şansınız zora girecektir; ''Oğlum yurtdışına giderken belki bir daha dönmeyeceğim senin annelik hakkını ödeyemem ama bu evi sana veriyorum anne güle güle otur demişti, şimdide geri istiyo''.Yani para almadığını kanıtlasanız bile işiniz zor.Kolay gelsin.
Alıntı:
semmy rumuzlu üyeden alıntı
Galiba yanlis sordum soruyu. Annemle anlasmistik ulkeye dondugumde evi tekrar uzerime alacaktim fakat hayir vermiyecem diyor. Cocuklarim var, onlar icin bu meseleyi mahkemeyle halledebilirmiyim diye merak ediyorum. Yani tasinmaz malda para aktarilmadiysa tapu devri iptal olabilirmi?
Yanıtım yanlış anlaşıldı herhalde,
mahallenizin bakkalının evini ne kadar rahat alabilirseniz yasal yollardan, hiç bir bedel ödemeden, bakkalın isteği dışında...
Annenizin evini de o kadar rahat alabilirsiniz.Ev onun, o isterse verir.Siz kendi hür iradenizle sattığınız evi, ne diyerek alabilirsiniz sizce?