-
Nafaka Hakkında
merhabalar benim sorunum boşandığım eşimle ilgili.2002 yılında ailmin zoruyla evlendğim eşimle 2003 ve 2005 yıllarında iki oğlumuz oldu.derken 2010 temmuzuna kadar zar zor getirdiğimiz evliliğimizi bu ayda anlaşmalı olarak sonlandırdık. mahkemede eşimden hiçbirşey istememe rağmen hakim çocuklarıma 350+350 toplam 700 tl nafaka ve ev eşyalarının tümünü ban verdi ve eşimde bunu onayladı. derken aradan 1 ay sonra elinde boşanma tarihimizden birkaç gün sonraya kesilmiş faturalarla eve gelip tüm eşyları alıp götürdü.polis çağırdım ama birşey yapamayacaklarını söylediler.ardından birkaç gün sonra çocuklara nafaka vermemek için temyize dilekçeyle başvurmuş.bu arada sigortalı çalıştığı işte sgortasınıda iptal ettirip ailemde yaşıorum ve nafaka olarakta 100+100 toplam 200 tl ödeyebilirim demiş ve bunuda dilekçesine eklettirmiş. şuan ynı işinde sigortasız olarak çalışıyo ve boşanığığmız aydan beri ne nafaka ödedi nede çocuklarını görmeye gelmedi sadece telefonda görüşüyoruz ve beni tehdit ederek eşyaları nasıl aldıysam çocuklarıda senden alıcam diyor.ayrıca dosyalarımız temyizde olduğu için ben soyadımıda değiştiremiyorum sigortalı bir işede giremiyorum. elimde yaptığı tüm üçkağıtlar kendi diliyle anllattığı ses kayıtları var başkada birşey yok.sizlere sorum bu nafakayı nasıl alabilirim, sigortalı işim olmadığı için çocukları benden alabilirmi? okadar çok yalan konusunda uzmanki ailemide yalanlarıyla benden uzaklaştırdı şuan tutunabileceğim hiç bir dalım yok hayatımda tek başımayım.ne lur bana yardımcı olun yalvarırım.
-
Cevap: Nafaka Hakkında
ayrıca çocuklara nafaka ödememek için velayetini ona vermemi istiyor.ben hayır dememe rağmen yarııl tatilinden itibaren ikinci dönemi onun yanında okumalarını istiyor.peki velayetini vermeden geçici süreliğine çocukları ona verirsem adliyey gidip bunuda koz olarak kullanma ihtimali varmıdır. dedimya yalan konusunda gayet uzman aklı üçkağıdın her şekline çalışıyor.bunada bir yanıt verirseniz gerçekten çokmtlu edersiniz şimdiden teşekkürler.