-
Cep Telefonu
Merhabalar
Forumda Araştırdım aynı konu var ama sanırım benimki diğerlerinden farklı umarım anlayış gösterilir tşklr.
Şu an Ş.Urfa'da askerim 30 Aralık 2010 da telefonclar pasajında bi dükkandan ikinci el BB 9800 Touch telefon aldım.Ödemeyi kredi kartı ile başka bi dükkanın pos cihazından çektik(kendi pos'u olmadığı için) Kullanmaya devam ederken bugün beni telefonun eski sahibi aradı(BB Telefon özelliğinde o markaya ait telefonlar birbirleri ile PİN onayı alınca konuşabiliyorlar ordan bulmuş beni) ve telefonu yanında calısan birisinin caldıgını söyledi. bende gittim telefoncuya sattığına dair evrak vermesini istedim ama telefoncu veremem dedi. ozaman telefonu geri al paramı ver dedim, o da bana para suan yok dedi paramın karşılığında iki tane telefon aldım. telefonun eski sahibi beni tekrar aradı ve telefonu neden polise götürmedin dedi aklıma gelmedi dedim, Türk Telekomunikasyon Kurumu nu aramış telefon çalındığı tarihten itibaren bir tek benim simkartım takılmış ve bu nedenle tek seçlu ben olurmusum telefonun sahibide bunu benim yapmadığımı biliyor kendi ağzıyla söylüyor ama dediğini yapmadığım için bi kin besleyebilirmi sizce? bide telefon çalındığı tarihten 12 ay öncesi, çalındığı gün ve bu gune kadar askerlik sürecindeyim. bu aksamda Şişli Araştırmadan bi polis memuru aradı bana aldığım dükkanın adını, adresini ve telefonunu vermemi söyledi senlik bi durum yok dedi. bende ayrın tekrar arayıp istediği bilgileri vermeyi düşünüyorum
Ne yapmam gerekiyor?
Telefoncuya gidip çalıntı telefon karşılığında paramı veremediği için aldığım telefonlarıda gerimi veriyim.
Polisemi başvuruyum?
Aklım karıştı sizce sonuç ne olur ve hukuksal yönden üstüme düşen vazife nedir?
Teşekkürler.
-
Cevap: Cep Telefonu
Yazdıklarından şu an vatani görevini yapan bir kardeşimiz olduğğunu anlıyorum.Polisle muhattap olduğun an olayın içine asker olduğun için askeri inzibat girecek ve olay bölük komutanına gidecek.Ben senin yerinde olsam parayı falan düşünmeden işin içinden çıkmaya bakarım.Çarşı izninde bu tarz olaylara karışıp komutanının başını ağrıtırsan nizamiye içindeki hayatın hem telefon kullanmaktan tutanak yiyerek hemde rütbelilerin tavrında ki değişmelerle ciddi şekilde değişebilir.Ben askerken, askeri cezaevine çok mahkum götürdüm getirdim ve tutanak tutulup ceza alanlarla özellikle cezasının bitiminde konuşunca nasıl pişman olduklarını iyi biliyorum.Genede sen bilirsin.Şİmdiden iyi teskereler.
-
Cevap: Cep Telefonu
Tesekkurler dusunceleriniz icin olaydan siyrilmaya calisiyorum zaten 6 gunum kaldi ama ilerleyen zamanlarda isleyis nasil olur bilemem