Benim ismim ve soyismimle mail atılmış diye dava açıldı
MErhaba,
yaklaşık 3-4 yıl önce mezun olduğum okuldan birisi benim ismim ve soyisimle kendisine mail geldiği iddiasıyla savcılığa başvurmuş, ayrıca yabancı bir arkadaş lık sitesi üzerinden de bu kişiye hakaret edilmiş.
İfadesinde benimle çok çok samimi olduğunu sonra aramızın bozulunca böyle olduğunu söylemiş ama hakkımda hiçbirşey bilmediğini de söylemiş :) (samimiysek nie birşey bilmio hakkımda :)) mailler de benim başıma gelen bir olayla ilgili olarak karşı tarafla kavga ediliyor ama bu olay gizli bir olay değil zaten tüm okulun bildiği bir olay.
Ben ise ifademde bu kişiyle değil samimi olup ona mail atmak tüm okul hayatımız boyunca bir kez dahi telefon görüşmemizin bile olmadığını söyleyip, ifadesinde hem samimiyet vurgusu yapıp hemde hakkında birşey bilmiyorum demesininde bir çelişki olduğunu söyledim.
3 ay önce hakkımda dava açılmış :) Dosya da ne bu kişiye giden mailerin mail adresi ne de ip adresi yok ( tahminim gmailden yada ip adresini vermeyen bir siteden gitmiş mailler ulaşılan önceki adresimde internet bağlantısı yoktu ) biraz eski olduğu için galiba ip adresi hiç bulunamaycak (mesajın gittiği diğer siteye mail atıp, tarihleri vererek sordum o döneme ait kayıtların silindiği cevabı geldi ) benim ev adresimi de okulun kayıtlarından bulmuşlar.
--------------------------------------------------------------
olay böyle. yardıma şu konuda ihtiyacım var :
Benim ismimle açılan bir mail hesabından nasıl ben sorumlu tutulabiliyorum? Yani o zaman bende işyerinde gıcık olduğum biriin adıyla kendime mail atıp ona dava açsam kabul edilecek mi yani? ve bu durumda nasıl kendimi savunabilirim? O siteye ifademi verdikten sonra ben de üye oldum üyelik tarihimi belirten bir mail var, onu kanıt olarak sunabilir miyim. Ayrıca o istede hertürlü isim ve soyisimle binlece kişi mevcut :/
Cevap: Benim ismim ve soyismimle mail atılmış
ha bir de bu kişi o siteden benim onu attırdığımı iddia etmiş ama ifadesindeki mail adresini girdiğimde o kişinin üyeliği açık görünüyor, yani yalan söylediği aşikar ama bunu nasıl belgelicem? noter kabul etmedi .