Cevap: Üst makama başvurma
Eğer hizmet içi eğitime katıldığınızda ek ders ücretinin ödenmesi gerektiğine dair yasal dayanaklarınız varsa ve bunları İdare Mahkemesine hukuki deliller olarak sunabilecekseniz Kaymakamlığa itiraza gerek yok ve talebinizin reddedildiği yazının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde hemen İdare Mahkemesinde dava açın derim. Dava açarken dilekçenizde parasal ve özlük hakkı kayıplarınızın davalı idarece tazminini talep etmeyi unutmayınız derim.
Ben de yaptığım araştırmalar sonucunda Çobanoğlu arkadaşın dediği gibi yanıtlar aldım. Yani kaymakamlığa itiraz etmeden direk mahkemeye başvurulabiliyor.
Ama olayın seyrinde şöyle bir gelişme var.
Kişi kaymakamlığa işlemin düzeltilmesi için başvurmuş.Kaymakamlık da dilekçeyi ilçe milli eğitim müdürlüğüne havale etmiş,ilçe milli eğitim müdürlüğü de tereddüte düştüğünden durumu il milli eğitim müdürlüğüne sormuş.İl milli eğitim müdürlüğü de ödenemez diye görüş bildirmiş.İlçe de sadece il milli eğitim müdürlüğünün görüşü ektedir şeklinde bir yazı yazmış.Peki şimdi dava kime karşı açılacak.
Davada Milli Eğitim Bakanlığı davalı olacak ve dava dilekçesine 1. İlçe Müdürlüğü 2. İl Müdürlüğü şeklinde yazarsanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.