Suçunu inkar etmek suç mudur?
1-Birisine kendime ait olmayan cep telefonu sim kartını kullanarak hakaret ve tehdit içeren mesajlar attım.Şimdi savcılıkta ifade verirken bu mesajlardan haberim yok ben atmadım desem ve daha sonra benim attığım ortaya çıksa bu suçmudur.Yalan ifade vermişmi olurum.Teşk
2-Duyduğum kadarı ile cep telefonlarının sinyalleri baz istasyonları kayıt altında tutuluyormuş.soruşturma öncesinde özel iletişimime ait bu sinyallerin kayıt altında tutulması ve soruşturma başladıktan sonra savcılık tarafından istenebilmesi hangi şartlara bağlıdır.Teşk
3-Karşı tarafta bana ruh hastası pislik göreceksin sen dedi ve bazı adamlar beni sokakta ölümle tehdit etti.Ancak ben onların seslerini kayıt altına almadım ve bunları ispatlamaya hiç şahidim yok.Ne yapabilirim.Şahit delil yokken suçlarını kanıtlamam olnaksız bide şahitller var ama o tehdit eden adamlar hakkında şahitlik yapmaktan herkes çekiniyor.
Cevap: Suçunu inkar etmek SUÇMUDUR
Sanığın yalan söylemesi ayrıca bir suç teşkil etmiyor. Yanlız kimlik bilgileri hakkında yalan beyan suçtur.
Yalan söyleyen sanık samimi ikrar gibi takdiri indirim sebeplerinden yararlanamaz.
Cevap: Suçunu inkar etmek SUÇMUDUR
Engin bey
Cevabınıza istinaden şunu sormak istiyorum şimdi benim davam var tehdit hakaretten bu davada agır tahrik altında kaldıgımı ispatlamak istiyorum.
Şöyleki internette buldugum fotolarda kız arkadaşımı buldum ve çıldırdım.Kız arkadaşım bunu bana telefonda kabul etti ama iş büyüyüp aileler karışınca benim degil diyor
ama telefonda onları mahkemede çıkarırsan buralardan kaçarım kötü yola düşerim diyor...
o inkar etse ben bunları gördüm görümde çıldırıp o mesajları attım desem ne olur
o gene inkar edecek ama inkar edilemeyecek kadar açık fotolar yalan söylediği için ceza alırmı