Kirasını ödemek istemeyen kiracı hakkında
Sayın yetkililer merhaba;
aramızda 01.01.2011 tarihinde yenilenen kontrat olan kiracım 2010 Aralık (600 Tl.) ve 2011 Ocak (650 Tl.) kiralarını bugün itibariyle ödememiştir. Bu ayın 5' inde ikisini birlikte ödeyeceğini söylemesine rağmen dün ev bulduğunu ve çıkacağını 250 Tl. olan depozitosunu 2010 Aralık (600 Tl.) kirasına sayacağını (250 Tl. depozito ilk verdiğinde 1 aylık kira bedeliymişte onun için onu bugünkü kira olan 600 Tl. ye sayıyormuş), 2011 Ocak kirasını da ödemeyeceğini söyleyerek 10-15 gün içinde evi boşaltacağını söylemiştir.
Açıkçası ben geçmiş kirası olan 600 Tl. ile oturacağı ayın kirası olan 650 Tl. yi almaya depozitosunuda evde problem yoksa vermeye razıyım. Fakat kiracının kötü niyetine istinaden bu kiraları bana ödemediği takdirde 01.01.2011 de yapılmış yeni kontratıma dayanarak kendisinden hem 2010 Aralık hem de yeni kontrat süresince 12 aylık kirayı tahsil edebileceğimi söyledim.
Şimdi noterden 2010 Aralık ve 2011 Ocak ayları için ihtarname çekmeyi düşünüyorum. Akabinde de kontrattaki diğer ayların kira bedellerinin tahsili yoluna gidebilirim. Benim sormak istediğim, kiracı 15 gün sonra evi boşaltır ve ihtarname bir şekilde kendisine ulaşmazsa ya da ihtarname bir şekilde ulaşır fakat sonrasında kiracıya ulaşılamazsa ne olur? Sadece eksik kiralarını ödesin diye korkutmak için söyledim ama eğer gerek olursa ileriye dönük kiraları nasıl tahsil edebilirim?
Bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Cevap: Kirasını ödemek istemeyen kiracı hakkında
Alıntı:
avimp4 rumuzlu üyeden alıntı
............
Şimdi noterden 2010 Aralık ve 2011 Ocak ayları için ihtarname çekmeyi düşünüyorum..........
Saygılarımla...
Şu anda, alacaklarımı tahsil edebilmek için noter yerine icra yoluyla örnek 13 formunu kullanarak hareket etmeyi uygun görüyorum. Diğer sorularım hala geçerlidir.
Saygılarımla...