7 Aydır, Sigortasız Çalışıyorum

İyi Günler, İyi Çalışmalar Dilerim;
     2004 - 2009 yılları arasında, 5 yıldır çalışmakta olduğum firmadan, iş verenimin sorunları yüzünden ayrılmak zorunda kaldım, Haziran 2010 tarihinde, başka bir firma ile anlaşıp, iş başı yapmış bulunmaktayım.
    İş veren ile oturup konuşmamızda, kendisi bana, işe başladığım ilk gün sigortamın yatacağını, ve sadece şirketin bilgisayar sistemi ile şubeler arası veri alışverişinin denetimim altında olacağını, başka hiç bir iş ile ilgilenmiyeceğimi belirtmiştir, bu şartlar altında bende kendisine güvenip iş başı yapacağımı söz ile beyan ettim, ve daha sonra şahsıma, gelen iş tekliflerini, kendileri ile anlaştığım için ret ettim.
    İş yerimde 4. ayıma geldiğimde, rastgele bakmış olduğum ssk bodrosunda ismimi göremedim, ve iş verenimden durumu izah etmesini istedim, kendisi 3 aylık bir deneme sürecim olduğunu ve bu süreç dolduğunda beni sigortalı göstereceğini belirtti, açıkcası dışarıda o kadar işsiz var diye düşünerek, sesimi çıkarmadım, çalışmama baktım.
    İş yerimde 7. ayıma girmiş bulunuyorum ve 7 aylık bir çalışma süresi içerisinde sadece son 17 gündür sigortalı olarak çalıştığımı yeniden fark ettim, ve şuan da büyük bir şirketten iş teklifi almış bulunuyorum, Şubat başı, Ocak sonu gibi iş başı yapacağım.
Sorum şu olacaktır;
- Şuan'da çalışmış olduğum iş yerimi şikayet etsem, bana ne gibi bir faydası olur ? ki, etsem mi, etmesem mi, diye düşünmüyor değilim, vicdani olarak o kadar ekmeğini yedik diyorum, ve bu konuda fikirlerinizide bekliyorum.
* 7 ay içerisinde, imzalamış olduğum alış faturaları, satış faturalı muhasebeleşen evrakların içinde var, iş yeri denetlemeye alındığında bu evraklar muhasebe bürosundan bulunabilir mi ? buda ayrı bir soru olacaktır.
- İş yerinin bu durumdan zararı ne olur ? o kadar kişi, ekmek yemekte, ev geçindirmekte.
Beni bu konular hakkında aydınlatmanız dileği ile,teşekkür ederim.

Cevap: 7 Aydır, Sigortasız Çalışıyorum.

Lütfen birisi bu konu hakkında beni bilgilendirebilirmi ?