Telif hakkı bulunan mp3leri internet ortamında paylaşmak
Başlıktaki gibi telif hakkı bulunan mp3lerin telifini ödemeden mp3 paylaşımı yapmayı düşünüyorum. Ancak bunlar için herhangi bir forum veya web sitesi kurmayacağım. Sadece bir dosya yükleme sitesine yükleyip internette paylaşacağım. Bunun cezası varsa nedir ? Ayrıca paylaştığım bu mp3leri indirenlerin cezası nedir ?
Not: Epey forumu araştırdım en uygun bölümü burası olarak gördüm hatalıysa kusra bakmayın.
Cevap: Telif hakkı bulunan mp3leri internet ortamında paylaşmak
Anlatayım...
Çocukluk zamanımda 20 bin üyeli vbulletin forumum vardı. Tabi 20 bin üye benim için büyük bi başarı idi aylık reklam gelirim vardı fakat sıkıntı içerikte... İçerik olarak oyun, program, müzik vardı. Full albümler vs. (korsan içerik yani)
Müyab bana uyarı yolladı içeriği temizleyin diye kaldırdım müzik bölümünü aradan 1-2 ay geçti dayanamadım tekrar koydum. Derken 3. hafta sanırım siteme girdiğimde bu web siteye erişim engellenmiştir vs. şeklinde yazı ile karşılaştım.
----
Bu işin müyab yüzü idi. Birde eğer albüm sahibi özellikle yeni albüm çıkaran sanatçılar (Örn. Sansar Salvo) albümünü paylaşan intertet sitelerini kişisel olarak avukatı ile mahkemeye bildirirse çok büyük cezalar ödersin. Başın belaya girer.
Ben hukuksal işine girmeden yaptım bu işi ve şuanki aklıma diyorum sana SAKIN BULAŞMA :) dediğim gibi siten varsa paylaşım yapıyorsan müyab kapatabilir. Veya hak sahibi kasıtlı olarak avukatı aracılığıyla bu paylaşımı yapan web sitelerini bir bir mahkemeye verirse sonuç hiç iyi olmaz ;)
Kolay gelsin iyi çalışmalar.