Dava açma süresi ne zaman sona erer
19 Eylül 2010 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Görevde yükselme sınavını kazandım. Sınav sonuçları 04 Ekim 2010 tarihinde internet ortamında yayınlandı. Ben Şef kadrosuna atanmam için 12 Kasım 2010 tarihinde dilekçe verdim. Ancak 08 Aralık 2010 tarihinde hakkımda Disiplin Soruşturması açıldı ve aynı gün "Hakkımda Disiplin Soruşturması olduğundan dolayı Şef kadrosuna atanma talebimin uygun görülmediği" ne dair bir yazı veridi. Disiplin soruşturması ile ilgili savunmamı 15 Aralık 2010 tarihinde verdim. Tarafıma 27 Aralık 2010 tarihinde "Uyarma" cezası verildi. Bende aynı gün 27 Aralık 2010 tarihinde Hakkımdaki Disiplin Soruşturmasının tamamlandığına dair bir dilekçe vererek. 12 Kasım 2010 tarihinde vermiş olduğum dilekçemin işleme konularak Şef kadrosuna atanmamı tekrar talep ettim.
Sorum ; Benim için 60 günlük zaman aşımı ilk dilekçeyi verdiğim tarihten mi geçerlidir.(Yani süre başlangıcı 12 KAsım 2010 bitiş tarihi 11 Ocak 2010'mu olacaktır.) Yoksa ikinci verdiğim dilekçemin başladığı tarihten mi geçerli olacaktır.(27 Aralık 2010 başlangıç bitiş tarihi ; 26 Şubat 2011 midir)
Cevap: Dava açma süresi ne zaman sona erer
Dava açmak için süre Şef kadrosuna atanma talebinde bulunduğunuz ilk dilekçenize 08 Aralık 2010 tarihinde verilen cevabın size tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gündür diye düşünüyorum. Son dilekçenize de ret cevabı verilmişse, her iki idari işlemin iptali için dava açın derim.
Cevap: Dava açma süresi ne zaman sona erer
Kişi hizmet içi eğitime katılıyor ve ek ders ücretinin ödenmeye devam etmesi için okuluna dilekçeyle başvuruyor.Okul da bu durumu ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazı ile soruyor.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de,ödenmesi mümkün bulunmamaktadır şeklinde cevap yazısı yazıyor.Kişi bu yazıyı tebliğ aldıktan sonra,kaymakamlığa itiraz mı etmeli ? Yoksa doğrudan dava mı açmalı ?
Bazı hukukçu arkadaşlarımız,direk dava açılmalı derken,bazıları kaymakamlığa itiraz edebilir ve itirazın sonucuna göre dava açabilir şeklinde görüş bildiriyor.:alala
Bu konuda görüşü olanlar,görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.