İhbar ve Şikayete Karşı Duyarsızlık (Emniyet-Polis)
İstanbul'da yaklaşık 6 aydır geçtiğim bir caddede "U Dönüşü Yasağı" olmasına rağmen, birçok araç bu kuralı ihlal ediyor. Bu durumu video görüntüsü olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdim. Yaklaşık 2 ay oldu fakat; ne şikayetime cevap alabildim, ne e herhangi bir tedbir alınmış değil ve trafik ihlali devam ediyor. Bu durumda ne yapmam gerekir?
Cevap: İhbar ve Şikayete Karşı Duyarsızlık (Emniyet-Polis)
Şikayetinizi yenileyerek daha önceki başvurunuzun akıbeti konusunda bilgi isteyebilirsiniz.
Yine de bir işlem yapılmaz veya sizi tatmin edecek bir cevap verilmezse, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilgilileri şikayet eden bir dilekçe verebilirsiniz. Savcılık Ön İnceleme yaptırır, sonucunu size bildirir... Sonucu beğenmezseniz itiraz hakkınız var.
Emniyet Genel Müdürlüğünün bu konuda telefonla gelen ihbarlarla ilgili genelgesi var.bu tür ihbarların delile dayandırılmadan yani gerek resim gerek video kaydı olmadan kayda alınmamaktadır.şahsın bizzat gelip yazılı olarak ve delilli yapması.ayrıca trafik polislerinin yazdığı park,kırmızı ışık vs cezalarda eğer fotoğraf video kaydı yoksa itiraz halinde sulh ceza hakimi cezayı iptal etmektedir.ve bu nedenle emniyet genel müdürlüğü biz polislere bu konu ile ilgili genelge gönderdi.yani fotoğraflanması ile ilgili.biz her park cezasını resimleyerek 1 terabaytlık harici hardiskte saklıyoruz.itiraz halinde mahkemeye sunuyoruz.esasında bu bizim işimizede geliyor.vatandaşın da.belki sahte plakada olabilir.gelen telefon ihbarlarının dikkate alınmaması sebebi ihbar edenle edilen arasında husumet vb olması
admin bey ben size başka konuda bi şey sormak istiyorum yeni üye oldum bunu nerden naıl sorabilirim yardımcı olurmusunuz.
Aslında ilgilenmeleri lazım üstelik fotoğraf ve video desteği de sunmuşsunuz bizzat gittidiniz mi?