İş kanunlarında servis hakkında bilgi.
Merhaba
İş yerinde zorla bırakılan 16 saate itiraz ettim ve seni 16:00 24:00 vardiyasından 4 saat mesaiye bırakırım ve yol paranı veririm ne yaparsan yaparsın cevabı aldım. O saatte araba olmadığını bildiği için ne yaparsan yaparsın diyor. Yol parası vermesi yeterli mi yoksa servis koyma zorunluluğu var mı? O saatte araba olmadığı için.
Şuanki servisim beni evime yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bırakıyor ve oradan eve gitmenin maddi karşılığı günde 2,5 Tl. Yasalara göre mahkemeye versem bu 2 yıllık yol paramı alabilir miyim? İş kanunları servis hakkında ne diyor.
Teşekkürler.
Cevap: İş kanunlarında servis hakkında bilgi.
İşverenin sağladığı ek şartlardandır diyor iş kanunu servis, yemek gibi ilave kazanımlar için.
Kanunen sağlama zorunluluğu yok.
Cevap: İş kanunlarında servis hakkında bilgi.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşverenin sağladığı ek şartlardandır diyor iş kanunu servis, yemek gibi ilave kazanımlar için.
Kanunen sağlama zorunluluğu yok.
Beni yanlış anlamayın ama dün 170'i aradım ve konu hakkında bilgi aldım. Servisinizi sağlamak zorundalar dendi. Şimdi ben hangi bilgiye göre hareket etmeliyim.
16:00 24:00 vardiyasından 4 saat mesaiye kaldığım zaman gece 4'te işten çıkıyorum. Bana sadece yol parası verse otobüs dahi yok nasıl gideceğim bu durumda bir hakkım doğmuyor mu?
Teşekkürler