Kmk 24.maddeyle ilgili hakkın kötüye kullanılması.
Merhaba 1993-1999 yılları arasında mal sahipleri tarafından işletilen apart otel'i 1999 yılında kiralayarak biz işletmeye başladık.2003 yılındada caddedekı evlerden bırısını dukkana cevırdık mal sahıbının izniyle 2010 yılına kadar market olarak olarak işlettik 2010 yılında aşırı derecede kıra artışı nedenıyle yıne ayrı yerdekı dıger ortagının evını kıraladık ve dukkan yaptık (aynı şekılde) butun malıklerden imza aldık fakat çıktıgımız dukanın sahıbı orayıda kendı almak ve işyerlerını buyutmek ıstedıgı ıcın hakkını kotuye kullanarak bıze ımza vermedı toplam 10kısı bulunmakta 9 kısıden ımza aldık fakat bu sahıstan alamadık.ve işimizi kaybetmemek için mahkemeye başvurarak ihtiyati tedbir kararı aldık ve işlemlerı tamamlayıp ruhsatı alıp işimize yenı yerımızde basladık.fakat ilk mahkemede başka bir hakim davaya baktı ve bızım almış olduğumuz ihtiyati tedbir kararını kaldırdı ve ruhsatı iptal ettı mahkeme devam etmekte şimdi sizden öğrenmek ıstegım buralar tapuda mesken olarak gozukuyor kendılerıde, bızde yıllardır beledıyeden ruhsatlı resmı bır sekılde buraları işlettık bu konuyla ilgili yardımınıza ıhtıyacım var aksı takdırde işyerımız elımızden gıdecek bununla ılgılı yargıtay kararı varmıdır ben bulamılırmıyım yada ne yapmam gerekıyor sımdı ruhsat ıptalı bu sekılde gerceklesse bıle mahkemeyı kazanıcağımızı dusunuyorum bılgılendırırsenız sevınırım teşekkurler...!
Cevap: Kmk 24.maddeyle ilgili hakkın kötüye kullanılması.
Tapu sicil kütüğüne mesken olarak kayıtlı bağımsız bölümü işyeri olarak kullanmak isterseniz tüm kat maliklerinin onayını almanız gerekir. Onay vermeyen kat malikini bu tasarrufundan dolayı suçlamak doğru olmaz.
direk olarak tabııkı suçlamak doğru değildir fakat aynı yerdekı meskenını kendısıde yıllarca iş yeri olarak bize kiralıyor yanı kendısının kıracısıyken sorun yok yanındakı yere gecınce sorun cıkıyor tabııkı o kışının özgür iradesi buna lafım yok ama hakkı kotuye kullanmak dıye bır yasa da var mücadeleyi elden bırakmamakta suç değildir bana göre
Sonuç değişmez. Yönetim planında ne yazıyorsa odur. Eğer mesken yazıyorsa ve diğer kat malikleri onay vermiyorsa malesef işiniz zor. Ayrıca başka adresteki yerde kira sözleşmesi yapmanın, icazet (onay) vermek anlamında olmadığını, kira hukuku ve kat mülkiyeti hukukunun farklı şeyler olduğunu söylemekte yarar var. Avukatınız var mı bilemiyorum ama benim şu anda 2 alternatif çözüm yolum var. Ancak burada kötüniyetli insanların okumaması için yazmıyorum.
zaten burada yazmamın sebebiçözüm yolu bulmak alternatif çözümlerinizi gerçekten merak ettim nasıl öğrenebilirim