Mağdur edildim ne yapmalıyım?
Oncelikle böyle bir ortam oluşturdukları için forum yoneticilerine teşekkür ederim.
MEB ilk atama ile ilgili yaşadığım bir durumu paylaşıp görüşlerinize başvurmak istiyorum.
2005 KPSS sınavından 78,336 puan aldım.İlk atama yoluyla öğretmenlik için başvuruda bulundum.Bölümüm Türk Dili ve Edebiyatı.tEZSİZ YUKSEK LİSANS YAPTIM.
1)MEB 2006/1 atama klavuzunda türk dili ve edebiyatı oğretmenliğine "Mütercim tercümaliktan mezun" olan formasyonlarıda aday gosterdi.Oysa TDE ÖĞRETMENLİĞİNE TDE ÖĞRETMENLİĞİ VE TDE BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLUP TEZSİZ YUKSEK LİSAN YAPANLAR BAŞVURABİLİYORDU.
Milli Eğitimin sitesinde de bu durum net bir şekilde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İile Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar(12.07.2004 tarih ve 119 sayılı Kurul Kararı) başlığı altında verilmiş.
BU LİNKTEN İLGİLİ ÇİZELGEYE BAKILAnilir
http://personel.meb.gov.tr/sayfa_gos...ve_Edebiyat%FD
Yine MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun 119 Sayılı Kurul Kararına aykırı olarak şubat atmasında (2006/1) "mütercim tercümanlık" bölümü mezunlarının da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine başvuları alındı.
Budurum 2005/2 atma doneminde Türkçe öğretmenlerinin başına da gelmiş (türkçeye Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarınıda atamışlardı) DANIŞTAY YÜRÜTMeYİ DURDURMA KARARI VERMİŞTİ.
2.)Fen-edebiyat fakültesi mezunlarının öğretmen atmalarında birinci öncelikli atanabilmeleri için "Ortaöğretim alan tezsiz yüksek lisan "yani formasyon programlarını bitirmeleri gerekiyor.Bazı univerisitelerde bu programlar 2006 şubat ayının sonlarında final sınavlarının bitmesiyle bitiyordu.Şubat atamaları başvuru tarihi ise 8 şubat 2006 da bitmişti.Ama milli eğitim bu durumda olanların atamaya birinci öncelikli olarak başvurmalarında sakınca olmadığını belirtti ve bu durumda olan adayların başvurularını kabul etti.Yani daha kazanılmamış bir hak kazanılmış varsayıldı.
Ben atamayı çok az bir farkla (0,3) kaçırdım ve şuanda mağdur durumdayım.Psikolojim bozuldu.Şimdi ben ne yapmalıyım.
Eğer mahkemeye başvurursam kazanma ve atanma şansım olabilir mi?Bu haksız uygulamaların sonucunda atamaların yeniden yapılması gibi bir durum sozkonusu olabilirmi.
Çünkü eger kazanırsam mütercim terümanlık tan mezun olanların ve formasayon belgesi daha alınmadan 1 öncelikli başvuda bulunanların başvurusu geçersiz sayılacak.
Ayrıca davayi hangi mahkemeye açmam gerekiyor avukat olarak yardımcı olabilecek olan var mı?
Şimdiden teşeküür ederim.