Arkadaşlar, idareye karşı sicil iptali davası açtım ve kazandım. Ancak bütün girişimlerime rağmen davayı kaybeden idare mahkeme masrafını ödemiyor, ayrıca düzenlemesi gereken yeni sicil raporumu da düzenlemiyor. Acaba ne yapmalıyım?
Printable View
Arkadaşlar, idareye karşı sicil iptali davası açtım ve kazandım. Ancak bütün girişimlerime rağmen davayı kaybeden idare mahkeme masrafını ödemiyor, ayrıca düzenlemesi gereken yeni sicil raporumu da düzenlemiyor. Acaba ne yapmalıyım?
Karar idareye tebliğinden itibaren 30 gün içinde işlemi yerine getirmeye zorunludur. Yerine getirmiyorsa ilgili mahkemede zarar ve ziyanınızla ilgili tam yargı davası açabilirsiniz.
Açarsa açsın. Diğerlerini ödemeyen idare onu da ödemeyecektir. Devlet malı haciz olunamadığına göre ödemeye yetkili amirin şahsı hakkında tazminat davası açması daha mantıklı olacaktır.
Öte yandan bunlar daha iyi günler. Biz yeni Anayasa taslağına hayır diye buradan bağırdığımızda Türk halkına hakaret ediyoruz diye siteden dışlanmıştık! Önümüzdeki dönemde daha çook yargı skandallarına tanık olacağız hep birlikte, durun bakalım daha birşey yok!
[QUOTE=Hakkarili Arzuhalci;398003]Açarsa açsın. Diğerlerini ödemeyen idare onu da ödemeyecektir. Devlet malı haciz olunamadığına göre ödemeye yetkili amirin şahsı hakkında tazminat davası açması daha mantıklı olacaktır.
Öte yandan bunlar daha iyi günler. Biz yeni Anayasa taslağına hayır diye buradan bağırdığımızda Türk halkına hakaret ediyoruz diye siteden dışlanmıştık! Önümüzdeki dönemde daha çook yargı skandallarına tanık olacağız hep birlikte, durun bakalım daha birşey yok![/QU
Sizi tebrik ediyorum. çok iii anlattınız ülkemiz yargısının şu anki durumunu