Ticaret yaptım ve şimdi tehdit ediyor
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay önce bir internet alışveriş sitesi üzerinden iphone marka telefonumu sattım. Fakat satın alan kişi şuan bana sürekli mesaj gönderip,telefon bir şebeke bulup bir bulmadığını,pilinde sorun olduğunu beyan edip benim hakkımda adliyeden suç duyurusunda bulunduğunu söylüyor.Ben ise elden satarken telefonu ona sağlam olarak teslim ettim,kontrol etti ve aldı.Haklıyken haksız duruma düşmemek için cevap atmıyorum mesajlarına ama sürekli rahatsız ediyor.Sizce ne yapmalıyım? Benim hakkımda suç duyurusunda bulunması,benim açımdan sorun oluşturur mu? Sonunda kızıp,işi farklı boyutlara taşıyacağım altı üstü bir telefon için.Konu hakkında bilgisi olanlardan,Lütfen yardım bekliyorum.İyi günler herkese.:alala
Cevap: Ticaret yaptım ve şimdi tehdit ediyor
emrex06 bizde telefon ve bilgisayar işindeyiz.Telefonu satarken senın ıle satın alan arkadas arasında herhangi bir imzalı bir kağıt varmı ? Telefonu xxx miktara sorunsuz bir şekilde sattım yada satın aldım diye.Konu adli mercihlere taşındı ise satın alan arkadasın sana attıgı tehtıt mesajlarını dosyana koy.Herhangi bir sorun cıkmayacaktır.Haklıyla haklı kalmak istiyorsan en iyi tercih iyi bir avukat bulmak olacaktır.Saygılarımla.
Alıntı:
Ahmet3535 rumuzlu üyeden alıntı
emrex06 bizde telefon ve bilgisayar işindeyiz.Telefonu satarken senın ıle satın alan arkadas arasında herhangi bir imzalı bir kağıt varmı ? Telefonu xxx miktara sorunsuz bir şekilde sattım yada satın aldım diye.Konu adli mercihlere taşındı ise satın alan arkadasın sana attıgı tehtıt mesajlarını dosyana koy.Herhangi bir sorun cıkmayacaktır.Haklıyla haklı kalmak istiyorsan en iyi tercih iyi bir avukat bulmak olacaktır.Saygılarımla.
Aramızda hiç bir kağıt imzalamadık.Elden al gülüm-ver gülüm usulü. Daha evime gelmiş bir mahkeme belgesi yok ama olaki gelirse artık dediğiniz gibi birde avukat bulmam gerekecek. Peki bana attığı mesajlar ile ilgili ben bişey yapamaz mıyım hukuki olarak? "Beni uğraştırma,paramı geri ver,yoksa sonucu ağır olacak haberin olsun." gibisinden mesajlar atıyor.
Eğer konu adli mercihlere taşınırsa mahkemede mutlaka o mesajları gösterin.Bir nebze de olsa karşıdaki sahısı ne ile sucladığınız ve bu konudaki haklı sebeblerinizi belirtmiş olursunuz.Yada kendiniz karşıdaki kişiye şimdiden hakeret,tehtid vb suclardan dava acabilir,tazminat talep edebilirsiniz.