2 sene oldu hala dosya hala hazırlık aşamasında
Merhaba değerli forum sakinleri,
Sizden bilgi almak istediğim bir konu var. 2008 yılında benim kardeşim ve yurtdışında yaşayan terör örgütü üyesi yada yandaşı bir şahıs tarafında geçen bir olay olmuş. Daha sonra kardeşimin ev adresini para göndermek amacıyla almış ve emniyet müdürlüğüne santaj yapıyor diyerek bir dilekçe gönderilmiş. Polisler eve baskın yapıp kardeşimi, evde bulunan cdleri ve bana ait olan (fatura benim adıma) bilgisayarıma el koydular. 2 yıl önce kardeşim denetimlik serbestlik bürosu tarafından 1.000 TL karşılığında serbest bırakıldı ve dava sonuçlanınca yatırdığımız parayı ve bilgisayarımı alabileceğimizi söylediler. 2 yıl içinde en az 20 kere bu dosya ile ilgilenen savcıya gittim. Bilgisayarıma ait faturaları gösterdim. Savcı ne dosyayı önüne alıyor ne de sonuçlanması için çalışma yapıyor. En son gittiğim de bana davacıya ulaşamıyorum sen ulaş ve bana ifade vermesini sağla dosyayı karara bağlayım diyor ayrıca sen o bilgisayarı unut artık gibi dalgalı bir tavırla her defasında beni eli boş gönderiyor. Ben vatandaş olarak yurtdışında yaşayan bir kişiyi nasıl bulabilirim Savcı devlet adına bulamıyorsa? Benim bu konuda haklarım nelerdir? Neler yapmamı önerirsiniz? Haberlerde gazetelerde bilgisayara değilde harddisklere el konuluyor diye okuyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekkür ederim.
Cevap: 2 sene oldu hala dosya hala hazırlık aşamasında
Bu gün yine gittim savcıyla görüşmeye. Davalı kişiyi bulamadığını söyledi. 3 yıldır dosya sizde ve o şahıs terör örgütüne üye olduğunu söyledim. Ne yapmam gerektiğini söyledim, biz gerekli kimlik kontrollerini yapıyoruz dedi ki 3 yıldır ne kontrol ediyorlar anlamış değilim. Ben yarın adalet bakanına bir mektup göndermeye karar verdim. Sayın savcının görevini yapmadığı kanaatindeyim. Hakkımızı aramamıza bile izin vermeden azar işitiyorum bana çocuk muamelesi yapıp bağırıyor çağırıyor. Hangi çağda yaşıyoruz bilemiyorum.
c savcılarının iş yükü çok fazla. adalet bakanına mektup yazmak için harcayacağınız vakti el konulan bilgisayarın tarafınıza iadesi için nöbetçi sulh ceza mahkemesi'ne talep dilekçesi yazarsanız sizin için daha faydalı olur kanaatindeyim.
Merhaba değerli katre-i matem kardeşim. Nöbetçi sulh ceza mahkemesine nasıl bir şablonda dilekçe yazmam gerekiyor bu konuda yardımcı olabilirseniz hemen yarın dilekçeyi vermek istiyorum. Teşekkür ederim.
bunun için şablon gerekmez, forum sitesine yazar gibi yazmanız kâfi, sonunda teşekkür etmezsiniz sadece :)
İlginize çok teşekkür ederim