Cevap: Ev arama ile ilgili
Alıntı:
ahmetbayram rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar geçen ay evimi aramışlar ben evde yoktum kafalarına gore aramıslar komsular yardımcı olmus bilgisayarlarmı almışlar fakat ben bi webmastırım tüm bilgilerim bilgisayar içinde yanı 3 ay daha vermiceklermiş bole bişey varmı herseyı arıyabilirlermi bilgisayarlara el koyabilirlermi bizi koruyan bı yasa bulunmaktamıdır. soruları cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
Sizi kim aramış???
polisler aramış evi bilgisayarları goturmusler yanı gittigimde bilgisayarları ve flash diskleri 3 ay sonra verceklerini söylüyolar bende gidip yeni pc aldım tekrar ararlar ve bunuda alırlarsa ben bidaha pc mi alacagım benim işim internet ve bilgisayarla bu konu hakknda bilgisi olan varmı ve ev aramak ile ilgili engel olamazmıyım
Disklerin alıkonması, diğer donanımın size iadesi için savcılığa başvurabilirsiniz.
Ev aranması yasal izinlerle kanuna uygun olarak yapıldığı sürece yapabileceğiniz bir şey yok.
EŞYA VEYA KAZANCIN MUHAFAZA ALTINA ALINMASI VE BUNLARA ELKONULMASI
Madde 123 - (1) İspat aracı olarak yararlı görülen ya da eşya veya kazanç müsaderesinin konusunu oluşturan malvarlığı değerleri, muhafaza altına alınır.
(2) Yanında bulunduran kişinin rızasıyla teslim etmediği bu tür eşyaya elkonulabilir.
İSTENEN EŞYAYI VERMEYENLER HAKKINDA YAPILACAK İŞLEM
Madde 124 - (1) 123 üncü Maddede yazılı eşya veya diğer malvarlığı değerlerini yanında bulunduran kişi, istem üzerine bu şeyi göstermek ve teslim etmekle yükümlüdür.
(2) Kaçınma hâlinde bu şeyin zilyedi hakkında 60 ıncı Maddede yer alan disiplin hapsine ilişkin hükümler uygulanır. Ancak, şüpheli veya sanık ya da tanıklıktan çekinebilecekler hakkında bu hüküm uygulanmaz.
(2) Bilgisayar, bilgisayar programları ve bilgisayar kütüklerine şifrenin çözülememesinden dolayı girilememesi veya gizlenmiş bilgilere ulaşılamaması halinde çözümün yapılabilmesi ve gerekli kopyaların alınabilmesi için, bu araç ve gereçlere elkonulabilir. Şifrenin çözümünün yapılması ve gerekli kopyaların alınması halinde, elkonulan cihazlar gecikme olmaksızın iade edilir.