Geri ödeme yaptıktan sonra dava açabilir miyim?
merhaba
bu bölümde Hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma" konusu başlığında hakkımda şikayet olduğu şeklinde konu açmıştım.
Hali hazırda şuan için henüz dosyam savcılığa intikal etmediği için daha ifade vermeye gitmedim. Dosya savcılığa geldiğinde savcı bey ifade için beni çağıracak ifademi alacak ve sanırım mahkemeye sevk edecek. (zaten hakkımda kartal 6.sulh ceza mah. kararı var)
işverenin tarafıma hakaret ve baskılarından dolayı kendi iş aktimi (işveren tarafından sonlandırılmış gbi) sonlandırdım kıdem ve ihbar tazminatı hesaplayıp banka yoluyla kendime kıdem ve ihbar tazminatı ödemiştim.
şimdi sorum şu : bu almış olduğum parayı aynı şekilde banka aracılığı ile şirkete iade iade etmiş olsam (ki şirket yetkilileri parayı öde şikayetimizi geri alalım diyorlar) ve şirket yetkililerinin söylediği gibi şikayetlerini geri aldıklarında kartal 6.sulh ceza mahk. hakkımdaki dava düşermi?
Ve netice de ben tazminatı iade ettiğimde işveren tarafından çıkarılmış olacağım ama buna karşılık tazminat almamış olacağım. Parayı iade ettikten ve şikayetlerini geri aldırdıktan sonra Şirket aleyhine kıdem ve ihbar tazminatı davası açabilirmiyim?
Bu konuda lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Hüseyin Uğraşkan
Cevap: geri ödeme yaptıktan sonra dava açabilirmiyim?
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki hakkınızda Tck.155 mdsinde belirtilen güveni kötüye kullanma suçundan dolayı şikayette bulunulmuş.Güveni kötüye kullanma suçu yasal tanımı itibariyle -şikayete tabi -bir suç olduğundan dolayı mağdur şikayetini geri alırsa eğer Cmk.223 gereğince hakkınızda düşme kararı verilir.Daha sonra ise iş kanunundan doğan kanuni şartları haizseniz kıdem vb. tazminatlarınızı hukuka uygun bir şekilde talep edebilirsiniz.
Cevap: geri ödeme yaptıktan sonra dava açabilirmiyim?
Alıntı:
kaosteorisi rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki hakkınızda Tck.155 mdsinde belirtilen güveni kötüye kullanma suçundan dolayı şikayette bulunulmuş.Güveni kötüye kullanma suçu yasal tanımı itibariyle -şikayete tabi -bir suç olduğundan dolayı mağdur şikayetini geri alırsa eğer Cmk.223 gereğince hakkınızda düşme kararı verilir.Daha sonra ise iş kanunundan doğan kanuni şartları haizseniz kıdem vb. tazminatlarınızı hukuka uygun bir şekilde talep edebilirsiniz.
öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
evet firma yetkilileriyle görüştüğümde benden ödeme yaptığım kadar senet imzalayıp kendilerine vermem sonucunda şikayetlerini geri çekeceklerini söylediler.
Gerek senet vererek gerek ise banka yoluyla ödeme yaparak Hakkımdaki şikayeti geri çektiklerinde adli makamlarca yapılan tahkikat sona erecektir. diyorsunuz.
peki;
hakkımdaki bu şekayet bittikten sonra, netice de "belirsiz süreli iş aktini işveren tarafından feshi" şeklinde sonlandırılan iş aktimin sonucunda
benim de (04.10.2001 ile 18.10.2010 tarihleri arasındaki) 10 yıllık çalışmam sonucunda iş kanunundan doğan kanuni haklarım için iş mahkemesinde hakkımı alabilirmiyim?
şimdiden teşekkür ederim.