Yanlışlıkla gönderilen senet
Değerli avukat arkadaşlarım
Eylül 2010 tarihinde,bana borçlu olan bir şirketin,Eylül 2009 tarihinde tanzim edilmiş,bu borç karşılığında tarafıma verilen ve A4 kağıdına düzenlenmiş kambiyo senedini avukatım yoluyla icraya verdim..
Karşı taraf ödeme emrini alır almaz bana menfi tespit davası açtı ve iddialarında senedin aslını icrada göremediklerini ve imzanın sahte olabileceği iddasında bulundu.
Paralelinde imzanın sahte düzenlenmiş olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunarak ceza davası açılması başvurusunda da bulundular.
Bugün Asliye Hukuk Mahkemelerinde bu davaya girdim.
Karşı taraf,senedin aslının ortada olmadığını ve bulunmasını istediğini davada belirtti.
Hakim imzanın incelenmesi için icradan senedin aslını istedi ve davayı bir sonraki tarihe erteledi..
Ancak,
İcranın yanlışlıkla,ödeme emriyle birlikte senedin fotokopisi yerine, aslını borçluya göndermiş ve fotokopisini kasaya almış olma ihtimali kuvvetlidir.
İcra, karşı tarafın avukatını çağırarak senedin yanlışlıkla aslının kendilerine gidip gitmediğini sorduğu duyumunu aldık.Buda bu ihtimali kuvvetlendirmektedir.
Eğer karşı tarafa yanlışlıkla senedin aslı gittiyse;
1- Karşı taraf "senedin aslı yanlışlıkla bize gelmiş" diyerek,sahtesini düzenleyip icraya teslim ederek imza itirazında kazanmayı düşünebilir mi? Bunu yapmaları mümkün mü?
2-Senedin aslı bulunamazsa,açtıkları ceza davasında yalancı şahit kullanarak ceza almama neden olabilirler mi?
3- Senedin aslı yokken alacağımı nasıl karşı taraftan talep edebilirim?
Özellikle 1- de belirttiğim duruma karşı şimdiden nasıl bir önlem alabilirim?Savcılığa başvurmam gerekir mi?
Ek: Borçlu şirketin avukatıyla icra arasında bir rüşvet olayı olabileceğindende de kuşkulanıyorum..
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılar..
Cevap: Yanlışlıkla gönderilen senet
Konuya yardım eden olursa çok sevineceğim..
Yazımda anlaşılmayan bir yer varsa tekrar açıklayabilirim
saygılar
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Slm
Zor oyunu bozar.
Bu cevaptan pek bişe anlamadım ama açarsanız sevinirim..