Senetle eşya almak ve hapis
merhabalar ben kirada oturan biriyim ve evime bir takım koltuk iki halı ve şofben aldım aldığım lişiler evime hepsi getirdi kurdu ve senet imzalayıp kendilerinden borç kartı aldım ay ay ödeyecektim fakat kayınvaldemin rahatsızlığı nedeni ile hepsini sattım nakite çevirdim borcumu da bir ay sonra ödemeye başlayacağım bu dolandırıcılığa giriyor mu koltuğ bana satan kişi dolandırıcılık diyor suç duyurusunda bulunacakmış bir kişi de sadece icraya senet verilir dedi çok zor durumdayım yardımcı olur musunuz dolandırıcılık mı bu?ben borcumu inkar etmiyorum teşekkürler
Cevap: senetle eşya almak ve hapis
Anlattıklarınız dolandırıcılık suçu kapsamına girmez. Karşı taraf sadece senetlerin tahsili için yasal yollara başvurabilir.
Dolandırıcılık
Madde 157 - Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Esin hanım cevabınız için çok teşekkür ederim inanın çok zor durumdaydım ama borcumu asla inkar etmedim ve en kısa sürede de öeyeceğim çok teşekkür ederim iyi çalışmalar
Valla sizin kanunlarınızı bilemem ama resmen dolandırıcılık adamın eşyasını almışsın satmışsın.Alıp ödiyemesen ayrı almış satmışsın.Dolandırıcılık ama yasal dolandırıcılık :)
Borç olarak aldığınız için yasal ne zaman dolandırıcılık olur onuda bir avuykat arkadaşlar açıklasa iyi olur.
ALACAKLI KARŞISINDAKİ KANDIRMAK İÇİN her şeyi söyler gece uyumasında taksitle alacağım parayı peşin alıyım der...inanmayın..
öde o zaman borcunu kurtul...