Askeri ceza kanunu 148 1-c
öncelikle askeri mahkemede hakkımda askeri ceza kanunu 148 1 c den dava açıldı. 9 şubat 2010 da mahkemem var. konu ise referandum döneminde kendime ait facebook sayfamda hayır kampanyası ile ilgili paylaşımlar vardı bende bu paylaşımlara yorum yazdım ama yorumlarımda hep hayır diye yazıyordu ama kesinlikle ve kisinlikle yorumlarımda herhangi bir siyasi partiyi övücü veya kötüleyici bir şey yazmıyor du. bunuda görev yaptığım yerde siyasi parti ilçe başkanı çıktısını alarak valiliğe ordandan kendi kurumuma ve kendi kurumumda idari tahkikat geçirerek uyarı cezası aldım ve dosyayı siyasi faliyette bulunduğumdan askeri savcılığa askeri savcıda ifademi alarak ack 148 1c den dava açtı. ne yapmam gerekiyor ben bundan ceza alırmıyım alırsam aldığım ceza ertelenir mi. referandum da anayasayı oylamak için hayır demek siyasi faliyetmidir çünkü siyasi bir partiyi seçmiyorsun anayasayı oyluyorsun sorum bu teşekkür ederim. bu davayla ilgili örnek karar varmı dır.
Cevap: Askeri ceza kanunu 148 1-c
birde ne kadar ceza alırım askeri ceza kanunu madde 148 1 ay ile 5 yıl arası diyor
hukukçulardan bilgi bekliyorum teşekkür ederim
Siyasi amaçla yazı yazmışsınız sonuçta.İlgili maddenin c bendine uyuyor.Alt sınırdan 1 ay ceza alırsınız tahminimce.Yatarı da 20 gündür.
peki bu ceza hükmün açıklanmısının geri bırakılmasına girermi ceza ertelinir mi?
Ceza Muhakemesi Kanunu`nda yer alan `Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması` düzenlemesinin, askerî yargıda ve terör suçlarında uygulanmamasını öngören kanun 2008 yılında kabul edilmiştir.Bu nedenle ertelenemez.
teşekkür ederim bu olayla ilgili örnek mahkeme kararları bulabilirmiyim ayrıca ceza paraya çevrilir mi?