Kaçak elektrik kullanmamızdan dolayı dava açıldı ne yapmalıyım
Merhaba elektrik idaresine borcumuzdan dolayı elektrigimiz kesildi bizde sonrasında elektriği kaçak olarak bağladık kullandık. ayedaş kaçak kullandığımızı farketip ceza kesti ve dava açıldı. şimdi ben ne yapmalıyım. dava sonucu ne olur, kaçak kullandıgımız için 650 tl ceza kesildi ve ödedik:'(:'(:'(
Cevap: Kaçak elektrik kullanmamızdan dolayı dava açıldı ne yapmalıyım
Durum kesin olarak ortaya çıktığı ve mahkemede kanaat oluştuğunda hırsızlıktan ceza alınması ve bunun ilgili kişişin siciline işlenmesi muhtemeldir.Geçmiş olsun.
sizce bundan dolayı cezaevine girermiyim. öğrenmek istediğim konu bu
Memur olamazsınız, onu biliyorum.
Avukata danışın benim bi arkadaşım ihmal etti 18 ay yattı
Hukuk nasıl bir şeyse bitek ona ihtiyacı olanlar haklarını bilemez.Bence hukuku basitleştirip sadeleştirmeli.
Adli sicil kaydınızda sabıkanız yoksa ve mahkeme sizin tekrar suç işlemeyeceğiniz yönünde olumlu bir kanaat sahibi olursa, şikayetçi kurumun zararını giderdiğiniz için hakkınızda verdiği hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir. Eğer, suçtan dolayı , hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilirse, bu karar esas bakımından kesin bir hüküm olmayacağından kanaatimce memurluğa engel bir durum da ortaya çıkmayacaktır.
Elektriği kaçak olarak bağladığınızda sayaç, tüketilen elektriği kaydedecek şekilde mi bağladınız yoksa kaydetmeyecek şekilde mi bağladınız? Bence bu nokta son derece önemlidir. Yargıtay'da bu tür davalarda karşı oy yazıları olduğunu duydum.
Yargıtay'ın görüşü ne olursa olsun benim şahsi görüşüm eğer kaçak (usulsüz) kullanımda sayaç elektriği tüketecek şekilde kablolar bağlanmışsa bu durum 141, 142. maddede belirtilen suç tanımı ile uyuşmadığından abone sadece usulsüz kullanım nedeni ile cezalandırılmalıdır, çünkü ortada çalınan bir enerji mevcut değildir.
aynı şekilde bende yargılanıyorum 2 defa mahkemeye gitmedim 2 defa gittiğimde ödeyemiceğimi söledim taksit yapmadılar.nihai karar verilmiş nerden öğrenebilirim temyiz olabilirmi acaba kendimi nasıl savunabılırım bilgi almak istiyorum lütfen