Sabıkalı Olmamın Sıkıntılarını Çekmeye Başladım
Uyusturucu ıcmek ve satmak sucundan hükümlüyüm. cezamın infazını tamamladım.Memnu haklarımı mahkeme kararı ile geri aldım.Adli sicil ve istatislik genel müdürlüğünden sicilimi sildirdim. G.B.T. Kayıtlarım duruyor.
Sinema Sektöründe çalışıyorum dizi,reklam,sinema çekimleri yapıyorum.İşim gereği bazen havaalanlarında çekim yapmamız gerekiyor. Havaalanlarında çekim yapmak için çekim personelinin kimlikleri sorgulanıyor G.B.T kayıtlarında sabıkalı olduğum çıkıyor ve bu yüzden havaalanlarına çekim yapmak için girişim engelleniyor.Hayatımı devam ettirmem ailemin geçimini sağlıyabilmem için bu işe ihtiyacım var.Havaalanlarında bana uygulanan bu işlem(havaalanlarına çekim için girişimin engellenmesi)Yerinde uygulanan bi Kanunmudur,Yoksa Görevli Memurun insiyatifi Doğrultusunda yapılan bi işlemmidir.Beni bilgilendirmenizi Rica ediyorum.Zor Durumdayım Beni Yapmam Gerekenler Doğrultusunda Yönlendirmenizi rica ediyorum.Saygılarımla.
Cevap: Sabıkalı Olmamın Sıkıntılarını Çekmeye Başladım
Uyuşturucu içmekten sabıkalı olmak sıkıntıysa satmaktan sabıkalı olmak sıkıntının karesidir adeta.Kolluk kontrollerinde, hava alanlarında, ehliyet işlemlerinde hep sıkıntı çekilir.Şu anki uygulamalarda yapabileceğiniz bir şey olmamakla beraber konuyu daha yetkili mercilere(mesclis insan hakları komisyonu vb.) taşıyarak ihtimal sesinizi duyurabilirsiniz.Kolay gelsin.