-
Anlaşmalı Boşanma
Merhaba 10 yıllık evliyim 1 hafta önce anlaşmalı boşanma davası açtım, protokol imzaladık sormak istediğim mahkemeye çıktığımda eşimin çalışmaması, sürekli borç yapması, kapıya olup olmadık insanların gelmesi, yalan konuşması, evden gitmeleri, evime bayan alması gibi yaptığıklarını hakime söylemem gerekiyormu.Ben çok fazla sorun olmadan o konuları konuşmadan anlaşamıyoruz, sürekli kavga ediyoruz diye konuşsam boşanma olurmu ayrıca 9 yaşında oğlum var senelerce benim ailem baktı eşim ve ailesi sahip çıkmadı oğlumun velayetini alma gibi bir durum olabilirmi.eşim çalışmıyor ben kamuda sözleşmeli olarak görev yapıyorum bana nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
-
Cevap: Anlaşmalı Boşanma
Öncelikle protokolde müşterek çocuğun velayet hakkı yani kiminle kalacağı konusunda anlaşmış olmanız gerekiyor.Bunun dışında , mahkemede sadece geçimsizlik yaşadığınızı söylemeniz ve protokol altındaki imzaların size ait olduğunu kabul etmeniz yeterli olacaktır.
-
evet protokolde yazıldı hiç bir talep olmadığı çocuğun bende kalacağı bunu danışmak istedim sonuçta o kadar şeyi söylemekten ben utanç duyarım kısa yoldan geçimsizlik demek daha mantıklı geldi ilginiz için tşk ediyorum
-
merhaba bir sorum olucak boşanmaya itiraz olayı hakim önüne çıktıktan sonraki 15 gün içindemi oluyor yoksa kararı tebliğ aldığımız tarihten itibarenmi oluyor kesinleşen karar henüz alınmadı ama 31.12.2010 tarihinde hakim huzurunda boşanma gerçekleşti bilgi verirseniz çok sevinirim
-
Karar size ve eşinize tebliğ edildiğinden itibaren temyiz süresi 15 gündür.
-
peki karar alınmassa posta yoluyla yada elden kesinleşmiş olurmu yine ve ayrıca eşim itiraz ediceğinden bahsediyor itiraz ettiği takdirde hala evli olarakmı gözüküyor olacağım ve itiraz süresi tahmini olarak ne kadar bilginiz varmı
-
Eğer eşiniz boşanma kararını temyiz ederse kararı, boşanmış olmayacaksınız.
İtiraz süresi tebliğden itibaren 15 gün demiştim yukarıda.
Siz temyiz süresini soruyorsanız, ortalama 1,5 yılda yargıtaydan gelir dosyanız.
-
peki verilen boşanma kararı mahkemeden alınmassa boşanmış olmuyorum doğrumu
-
Evet. Karar size tebliğ edilmeli kanunen.