Cevap: sözleşmenin akıbeti
sözleşmede baglılık esastır kiracı ile yaptıgınız 2015 tarihine kadarkı sözleşme tapuya şerh edilmediyse yenı satın alan kişiyi baglamaz ve bu kişi 6570/7-d göre ihtiyaca dayanarak tahliye davası açar ve kiracıda size karşı sözleşmeye aykırılıktan tazminat davası açabilir,tekrar satın almada ise tarafları aynı olan sözleşmenin yürürlüge girdigi anlamı çıkar bunun aksi olsa, kiracı sizin yaptıgınız satma ve tekrar satınalma işlemlerin tahliyeye yönelik muvazalı/danışık işlem oldugu gerekçesini ileri sürerek TMK 2 maddesine dayanır yanı iyiniyetli olmadıgınıza
Cevap: sözleşmenin akıbeti
sözleşmenin eski tarafları kiralayan ile babamdı, fakat bu sefer dükkanı ben o üçüncü şahıstan kendi üzerime satın almayı düşünüyorum. Bu bahsettiğiniz 'muvazalı/danışık' durumunu değiştirmez mi. :( zamanında eskinin de eskisi malikle yani babamla yapmış olduğu sözleşme beni yani yeni maliği neden bağlıyor. niyetim salih ve yeni malik olarak kendime işyeri açmayı düşünüyorum, ben o sözleşmenin taraflarından biri değildim ki, ille soyadımı mı değiştiriyim:) şakası bir yana tazminat çok fazla tutmayacaksa tazminat ödemeye de razıyım, veya en azından benlen yeni bir sözleşme yapsa, hukuken yapmaya zorlayamam mı? ihtardan 6 ay sonra açacağım tahliye davasının muhtemel sonucu ne ola acep? farz-u mahal çıkmazsa, eski sözleşmenin süresi bitince tahliye davası açsam dahi kanun onu mu koruyucak, benlen beraber mi yaptırmı bu dükkanı veyahut babamın bilmediği bir kardeşi de malımıza mirasçı mı? tuhaff...