Ölümlü trafik kazası hakkında
Saygıdeger hukukçu arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı.Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim
29/12/2009 tarihinde nişanlımla birlikte saatte 60 km hızla giderken.Sol şeritte yola atlayan yaşında bir bayana çarptım dikiz aynası ile elşim ilk müdahaleyi orada yaptı bayan hemen hastaneye kaldırıldı hastanede ilgilendik karşı taraf gayet makul davrandı ben kusur oranı almadım bayana kusur verildi yaya geçidi oldugu halde kullanmama araçlara yol vermeme aniden yola çıkma gibi kusurlar gün nezarette kaldım savcı tutuksuz yargılandım bayan maalesef gün sonra vefaat etti.Elimizden geldigi kadar ilgilendik ben ilgilenecek halde değildim eşim ilgilendi mahkemede görüşme imkanım oldu hakime şikayetçi olmadıklarını söylediler..
Bilirkişide ise tamamen suçsuz oldugum anlaşıldı.Karşı tarafı devamlı aradık sorduk belli bie süre sonra telefonlara çıkmamaya başladılar.Bizde aramayı bıraktık.
Benim sorum acaba tekrar dava açmaları gibi bir ihtimal varmıdır.Vr ise süresi nekadardır. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Cevap: Ölümlü trafik kazası hakkında
dikkatsizlikle insan öldürme suçu şikayete tabi değildir, dosya kapsamına yansıyan bir kusurunuz mevcut değilse beraat edersiniz. ceza davasını kişiler açmaz c. savcısı açar.
Anlıyorum beraat ettim olaydan ay sonraki mahkemede. Benim demek istediğim savcının dışında ailenin aklının yıkanmasından sonra tekrar dava açabilirmi.
Ceza mahkemesinin verdiği beraat kararı hukuk mahkemesini bağlamaz. Mağdur taraf, kaza sebebiyle size karşı görevli ve yetkili Hukuk Mahkemsinde Tazminat davası açabilirler. Borçlar Kanunu'nun 60. maddesinde ''Haksız Fiilden Kaynaklanan Borçlar'' ile ilgili, zamanaşımı süresi belirtilmiştir. Buna göre;
''Zarar ve ziyan yahut manevi zarar namiyle nakdi bir meblağ tediyesine müteallik dava, mutazarrır olan tarafın zarara ve failine ittılaı tarihinden itibaren bir sene ve her halde zararı müstelzim fiilin vukuundan itibaren on sene mürurundan sonra istima olunmaz.''
Geçmiş olsun 5 Yıla Kadar Tazmınat Davası Hakkı Var