Ben yanlış hatırlamıyorsam bir kaç yıl önce internetten green card için bir form doldurmuştum. Aradan uzun zaman geçtikten sonra arandığımı hatırlıyorum. Çekiliş gibi bir sistemleri var sanıyorum. Belli bir para karşılığı çekilişe katılınıyormuş. Ne olduğunu bile unuttum. Neyse bir kaç defa arandım belli bir miktar para ( en son rakam 247 euro ) talebinde bulunmuşlardı önceki rakamı hatırlamıyorum bu son istedikleri rakam. O zamanda paradan dolayı vazgeçtiğimi söylemiştim. Aradan yine uzun bir zaman geçti ingilizce konuşan bir adam aradı pek anlayamadım kapattı oda öylece gitti. En son bugün bir bayan aradı saat 12 gibi öğlen yine green card başvurusu yaptığınızı işte şubatta da aranmış olduğunuzu ve olumsuz sonuç alındığını söyledi doğruladım. Amerikaya gitme sebepleri vs sordu bende hep evet vardı öyleydi vs dedim. Yani bir veya bir kaç yıl önce başvurduğum bir şey. Aradan bir yıl geçmiş dedim. Ve neyse tekrar anlattı amerikan green cardını vs. yaklaşık 7 dklık dinledim bir kaç soru sordum. İşte bu istenen miktarı duydum 247 euroymuş sadece bir defaya mahsus. Rakamı duyunca içten olumsuz düşündüm zaten. En son sizi diğer bir birime aktaracağım dedi onlarda diğer konular hakkında bilgi verecekler dedi. Bende şuan değilde başka zaman bilgi versinler yani arasınlar dedim. Şuan yeterince zamanım yok dedim. Oda şimdiye kadar nasıl zamanınız oluyor dedi. Şimdiye kadar müsaittim dedim şuandan sonra değilim dedim. Anlamadı telefonu kapattım. Bu arada iş yerindeydim çalışıyordum. Kurumumuzun mesaisi 12:30-13:30 arası olduğundan daha öğle arasına vardı zaman. O yüzden müsait değildim. Tekrar aradı açmadım kapattım aramayı. Tekrar aradı kapattım. Tekrar aradı yes tuşuna bastım konuşmadım telefonu indirdim. Bir süre kaldı ve tekrar aradı yine açıp bıraktım telefonu konuşmadım. En son aradı telefonu açtım yere bırakacakken. Hakkımda yasal yollardan şikayet edecek birime aktarıyormuş vs bir şeyler dedi. Pek bir şey anlayamadım ama anladığım bir şey varsa şikayetçi olacakmış yani yasal yollardan.
Yardımınızı istediğim konu benim suçlu olma ihtimalim ve beni hangi sebeple yada neye dayanarak şikayette bulunabilir. Ne tür bir sonuçla karşılaşibilirim..
Telefonu kapatmak zorunda olduğum için kapattım. Bu hakaret sayılır mı?
Telefonu müsait olamadığım için açamadım. " " " " "
Karşıdakinin beni neyle suçlayacağını bilmiyorum?
Olayın geçtiği tarihi saati vs not aldım yazılı hale getirdim. Geçen konuşmaları da yazdım.
İlgilenip yorum yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.