-
İlginç Bir Durum!
Merhabalar, Bir banka beni telefonla aradı ve kredi verelim ısrarı ile kabul ettim. Başka bir bankanın şubesine para yattı. Ben aylık taksitlerimi düzenli öderken çektiğim kredinin 36 ayda bittiği sanıyordum. Ancak son taksitte bankayı aradığımda kredinin 60 ay olarak düzenlendiğini ve kalan taksitlerim olduğunu söylediler. İnanamadım. Zira aylık faizi % 2,39 gibi inanılmaz bir oran. Kalan taksitlerimi (24 taksit) toptan ödeyerek kapattım. Şimdi dava açarak gaspedilen hakkımı geri almak istiyorum. Buna göre; Banka tarafından kandırıldığım iddiası ile dava açabilirmiyim (Banka le aramızda yapılmış bir yazılı sözleşmede yok) Bu davayı kazanabilirmiyiz. Saygılarımla.
-
Cevap: İlginç Bir Durum!
Bankayla aranızda yapılmış bir sözleşme olmalı,en azından klasik kredi sözleşmesi.Aylık ödeme planını ilk kredi kullanırken kredinizin onaylandığında sizede vermeleri gerekirdi.Kredi sözleşmesini yani.Bu varsa elinizde 36 ay üzerinden işiniz kolay.Ama elinizde bu yoksa,bankanın 60 ay iddia ettiği evrakları üzerinde imzanız varsa zaten gittiniz.Ama banka neye dayanıp 60 aya çıkartmış vadeyi ben anlayamadım.Bir yanlışlık olduğu kesin.Anlattıklarınızı doğru kabul ederek bankada bir sorun olduğunu düşünüyorum.Aksi halde her yıl için vadelere ödeme planına imza atmanız gerekir.Bir banka durduk yerde 36 ay değil 60 aydı ödemeleriniz diyemez.Üzerine gidin.