Bu konu TCK'nın hangi maddesine aykırı?
merhabalar ,
hukukta nüksetmiş bir olay /olayı doğuran filler dışında "haraç maksatlı" belli bir menfaatin oluşması maksadıyla alınan cezalar hangi madde ye göre aykırıdır acaba ?
( öğrencileri disiplinli olması için hukuk dışı ceza kesilmesi ve bu cezada üstü kapalı tehdit unsuru da oluşması "yerine getirmezsen iki katı olur " ibaresine de dayanarak , maddi bir menfaat altında olunmasında hangi maddeler aykırılık nedenidir ?)
saygılar
selman
Cevap: Bu konu TCK'nın hangi maddesine aykırı?
sorunuz yazım yanlışı ve anlatım bozuklukları ile dolu, açıklığa kavuşturursanız yardımcı olmaya çalışırız.
x kurumu öğrencileri disiplinli yapmak amacıyla , kendince bir ceza mantığı geliştirip; dersi yapmayana , disiplinli olmayana ceza kesip bunu mecburi ( yapmazsan iki katı olur ibaresini de ekleyerek) tutup öğrencilere o an istedikleri ürünü aldırmaya çalışıyorlar .
-zorlama (eziyete girer ve 96.madde hükümleri uygulanır mı )
-tehdit (yapmazsan iki katı olur )
-eziyet (mad.96 ) bu madde girer mi bilemiyorum,
-hukuk ihlali
bu gerekçelere dayanarak suçlu durumda x kurumunun olduğunu düşündüm ama tam bilemiyorum ....
saygılar...
selman
Madde 250 - (1) Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Görevinin sağladığı güveni kötüye kullanmak suretiyle gerçekleştirdiği hileli davranışlarla, kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi ikna eden kamu görevlisi, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.