Vatandaşlık'la ilgili özel durum!!!
öncelikle bu yazımı dikkate alıp cevap veren herkese teşekkür etmeyi bir borç bilirim.1988 azerbaycan doğumluyum.1992 senesinde babamın görevinden dolayı türkiyeye taşındık,ilköğretim ve liseyi türkiyede okudum.annem babam 1997 senesinde boşandılar.annem 2002 senesinde türk vatandaşı oldu.2005 senesinden bu yana öğrenim nedeniyle ikamet verilmektedir bana.ve üniversitem 6 ay sonra haziranda bitecektir.türk vatandaşlığına başvurmak istiyorum ne yapmalıyım.özel bir durumum olduğunu düşünüyorum.askerlik konusuna gelince azerbaycanda yapmadım şuan.türk vatandaşı olursam askerlik yapmak zorundamıyım?saygılar...
Cevap: Vatandaşlık'la ilgili özel durum!!!
arkadaşlar sizleri bilgilendireyim.askerlik şubesi yaşıtların askere gidip terhis olduysa askerlikten muafsındır dedi.özel durumda olduğu için içişleri bakanlığına sorulacakmış.
Size yanlış bilgi vermişler, size eşdeğer kişilerin askere gidip terhis olmaları değil size eşdeğer kişilerin kanun önünde askerlikten düşmeleri esas alınır. 1988 doğumluların askerlik kuvvesi henüz düşmediğinden ki hala yüksek lisans yapanlar mevcuttur askerlik durumunuz askerlik yapacağınız yönünde tecelli edecektir.
normal şartlar altında 88 doğumluların yüksek lisansları bu sene bitmeli.yüksek lisans kriterimi var?yoksa doktora,akademik kariyer diye devam ediyormu.birde şöyle bir durum var ben emsal teşkil ediyorsam.sadece lisans eğitimi aldığım için.benim emsallerimde o öğrenime göre kriter alınmamalımı.
öğrenimden dolayı vatandaşlık alamayacağım söylendi.hukukda özel durum söz konusu değil galiba.