Alt komşumun tehdit vari şikayetleri
Merhabalar
Alt komşum bundan 3 ay önce taşındı ve 2 ay önce balkonun da kıl bulduğu gerekçesi ile şikayete geldi. Annemi ben sizi buradan attırırım şeklinde tehdit etti. Annemde sükunetini bozmayıp kusura bakmayın demiş. Daha sonra da 4 defa daha şikayete gelmiş. en sonuncusu ise halı çırpmayın şeklinde olmuş. Kaldı ki apartmanın belli gün ve saatlerde halı temizleme saatleri var ve annem ile eşim bu saatlerde temizlik yapmışlar. Komşum yine şikayete gelmiş ve balkonun parapet üstü mermerlerine yazılar asmış.(bizim üst katta görebileceğimiz bir şekilde , çamaşır var ve cam açık şeklinde yazılar.) Ben hiç muhatap olmuyorum fakat artık mide bulandırmaya başladılar. Konu hakkında hukuki haklarımı öğrenebilir miyim. Çünkü kendileri ile karşı karşıya gelmek istemiyorum.
Saygılarımla
Kemal KARAKOÇ
Cevap: Alt komşumun tehdit vari şikayetleri
Atalarımız ne güzel söylemiş ''Ev alma, komşu al'' diye. Empati yaparak ne kadar büyük bir probleminiz olduğunu anlıyorum ancak en güzel çözüm yolu, iyi ilişkiler kurarak bu gerilimi yumuşatmaktır. Tabii ki sorunlar bu şekilde çözülemiyorsa tek yol hukuki çözümdür. Ülkemiz şartlarında bunun sonuçlanmasının yıllar sürdüğünü, bu süre zarfında da komşunuzla aynı binada yüzyüze bakmaya devam edeceğinizi unutmayın. Ya sabır demeye ve mütevaziliğinizi korumaya devam edin bence.