Tazminat davası için ayrıca başvurmalımıyım?
Merhaba,
Ben internetten alışveriş yapıp dolandırıldım. Savcılığa gittim ama tabiri caizse beni takmadılar. Kendi imkanlarımla yaptığım araştırmalar sonucu adamın sürekli dolandırıcı olduğunu sürekli yer değiştirdiğini öğrendim. Yeni bir kurban gibi adamı aradım anlaştım kendisine K.Maraş merkez PTT ye para yollamamı istedi. Savcıyla görüştüm beni resmen salladı işlem yapamayacağını dilekçe yazmamı söyledi. Bende acil ilgilenilmesi lazım falan diye de ekleyerek durumu izah eden dilekçe yazdım ama boş. Bunun üzerine K.Maraş emniyetini arayıp durumu izah ettim yardımcı olmaları için rica ettim. Polisle işbirliği yapıp adamları yakalattım. Maraş polisi Allah razı olsun buradaki savcılık ve emniyeti sürekli arayıp gerekli evrak ve işlemi tamamladı ve K.Maraş savcılığına sevk etti dolandırıcıları. Dilekçelerimin sonuna sadece mağduriyetimin giderilmesi gibi ibareler yazmıştım.
1. Ben manevi ve maddi tazminat istiyorum. Bunun için mahkemeyi mi beklemeliyim yoksa bizim buradaki savcılığa dosyama eklenmek üzere maddi ve manevi tazminat istediğimi belirten bir dilekçemi yazmalıyım.???
2. Bu adamların en ağır cezayı almaları için ne yapmalıyım. Bunlara en büyük zararı nasıl veririm?
Cevap: Tazminat davası için ayrıca başvurmalımıyım?
Ceza davasının neticelenmesini bekleyip uğradığınız maddi ve manevi zarar için hukuk mahkemelerinde dava açabilirsiniz.
Ceza davası açılınca duruşmalara katılıp katılma talebinde bulunarak ve şikayetçi olduğunuzda ısrarcı olarak katkı yapabilirsiniz.