Cevap: Trafik cezasına itiraz
Baştan durumu izah edip üflemeseydin yada aracı kullanacak kişi üfleseydi keşke.Şöför mahalinde oturduğun için sonuç alman zor gözükmekle birlikte ihtimal lehine kararda çıkabilir.Askerdeyken davası olanların bağlı bulunduğu birliğe tabligat geldiğini biliyorum ancak tabiki sivildeki kadar rahat olmaz takip etmen.Ben askerlik yaptığım dönemde çarşı ve evci izinlerinde alkol almak, hatta alkolsüz bile motorlu araç kullanmak yasaktı.Eğer kullandığın izin memleket izniyse ve o iznin kapsamında da bunlar varsa ayrıca askeri mahkemede de dava açılıp oradanda ayrıca ceza alman söz konusu.Geçmiş olsun.
Aracı ben kullanmıyordum sadece park etmiş aracın şoför mahallinde oturuyordum.Birden üfle deyince bende üflemiş bulundum.Normal memleket izininde alkol almıştım sizin askeri mahkemede dava açılabilir sözünüz korkuttu beni.İzinde alkol alınmayacağını bilmiyordum ki sadece çarşı ve evci izinlerinde yasak olduğunu biliyorum.Keşke itiraz etmeseydim cezaya bir de askeri mahkemeden ceza almayalım :(Normalde içen biri zaten değilim arkadaşların ısrarıyla 2 tane bira içmiştim.
Dediğim gibi bu yasaklar memleket izninde geçerliyse ancak askeri mahkeme durumu söz konusu olur.İzne giderken imza ettiğin evrakta yazıyordur.Ordan bakıp öğrenebilrisin.Geçmiş olsun.
Zannedersem Asliye Hukuk Mahkemeleri bakıyor konuya ve insallah birsey cıkmaz.