İdari dava açıcam avukatım yok, 60 gün de geçti
öncelikle selamlar sayın kullanıcılar,
ben 6 ay önceki bir zabıt katibi mülakatında mağdur oldum. merkezi puan sıralamasında sınava girenler arasında birinci olmama ve mülakatımın çok iyi geçmesine rağmen elendim. bunun için 60 gün geçmeden dilekçemi hazırladım, belgelerimi topladım ve dilekçemi mahkemeye götürdüm. benden 150 lira gibi bir harç istediler. inanın o zaman için o parayı temin edip dava açamadım. dilekçeyi verdiğim görevli de para olmadan dava açamayacağımı söyledi. yardım da etmediklerini söyledi.
şimdi aradan 6 ay geçti. ben bu işlem için dava açtığımda hakim isterse 60 günlük süreyi gözardı edip benim davamı kabul edebilir mi? 6 ay önce açmam gereken davayı neden açmadığımı dilekçemde belirtmeli miyim?
ikinci olarak -bunu yeni öğrendim adli yardım alabiliyor muşuz- adli yardım alıp davayı kaybettim veya davam reddedildi diyelim. adli yardım almama rağmen ödemem gereken mahkeme masrafları ileride karşıma çıkar mı?,
son olarak olayı AİHM ne taşıdığımda mahkeme isterse 60 günlük süreyi gözardı edebilir mi?
saolun var olun
Cevap: İdari dava açıcam avukatım yok, 60 gün de geçti
60 günlük süre geçmiş dava red olur esastan görüşülmez bile
Cevap: İdari dava açıcam avukatım yok, 60 gün de geçti
kardeş benzer bir olay benim başımdan geçti.ben kazandım ve yürütme durduruldu. esastan karar da geldi.ama senin iş olmaz geç kalmışsın.60 gün süre kesin ve net...