Ticari bir işletmede BT uzmanı olarak hizmet vermekteyim.Onbinin üzerinde bir müşteri portfoyümüz var ve bu sayı giderek artmakta haliyle müşterilerimizle aramızda anlaşmazlık durumları oluşabiliyor.
Bazı müşterilerimiz yaşadığı olumsuzlukları sikayetvar.com adlı sitede dile getiriyorlar ve işletmemizde anında sorunla ilgili açıklama yapıp geri dönüş yapıyor.Buraya kadar herşey normal bizim için fakat 2010 yılı başında ilgili siteden bir bilgi maili geldi ve eğer kdv dahil 900,00 TL ödeme yapmazsak hakkımızda yayınlanan şikayetlere cevap veremeyeceğimizi bildirdiler bizde mecburen ödedik.
Burda bir sorun var;
Yazılı basın yada görsel basın organlarında biri işletmeniz hakkında elinde belge vs olmadan ithamda bulunuyorsa yada hakaretlerde bulunuyorsa,yada rastgele rakip bir firma aleyhinizde ifadeler beyan edip yayınlatıyorsa "cevap hakkınız vardır"
Sonrasında asılsız iddiaları yayınlayan ve beyanlayan kişi,kişiler hakkında da adli işlem başlatma hakkınız var hatta tazminata kadar gider bu durum benim bildiğim kadarıyla.
Fakat bu site bu konuda şu açıklamayı yapıyor;
Ben sadece bir platformum birileri bu platforma üye olur,yazdıklarını sadece küfür vs varsa filtrelerim gerisi beni hiç ilgilendirmez yazan kişi sorumludur.Gerektiğinde "eğer üyelik ücretini ödediyseniz" iletişim bilgilerini sizinle paylaşırım.Ve devam eder iletişim bilgilerinin doğruluğu da beni ilgilendirmez yine yazan kişi sorumludur.
Der...
Yani kısaca örnekleyelim ben birazdan gidip sikayetvar.com ' a girip;
hukuki.net iyi bir site değil,efendim ben 8 yıl konusunda eğitim alan ve yurtdışı ve yurtiçinde devasa holdinglerde çalışmış bir bilişim uzmanıyım,bu sitede virüs var aman girmeyin,bu site benden falanca meblağda para aldı,kişisel bilgilerimi aldı farklı firmalara sattı...vs vs... gibi ithamda bulunmuş olsam...
Neler yapabiliriz?
Bugün bu konuda hizmet veren bir firmayla görüştüm ve bizden talep ettikleri rakam tam 84.000 TL
Elbette bu rakamı ödemeyip siber yoldan pagerankımızı yani (tv lerdeki reyting gibi düşünün) yükseltmek için 4-5000 tl gibi bir rakamla çözmüş olacağız.
Kısacası bu kuyuya bir deli taş attığında çıkarmak için her yıl trilyonlarca lira harcanıyor,Hukuksal çözümü nedir.
Birda şunu ekliyeyim,elbette tüketici haklarının korunması önemli bir konu fakat bunu tüketici hakemleri öylesine hızlı ve kesin çözüyor ki,anlaşmazlık durumunda bu makama başvurmuş biri olarak bundan farklı bir yola zaten gerek olmadığını belirtmek isterim.
Yardımlarınız için birçok firma adına şimdiden teşekkürlerimizi bildiririm...