Evimde oturan kiracının faturaları
İyi Günler,
Bir konuda yardımınıza ihtiyaç duymaktayım. 20.01.2010 tarihinde bir ev satın aldım ve evde kiracı oturmaktaydı. Şu anda kiracının doğalgaza 1800 TL, İSKİ'ye 300 TL borcu olduğunu öğrendim. Eğer bu kiracı bir şekilde haber vermeden kaçarsa, bu borcu benim ödemem mi gerekecek yoksa bu kurumlar bu borçları borç sahibi olan kişiden mi talep edecek. Doğalgaz konusunda bir notum daha olacak var olan bütün borç ben evi satın almadan önce yapılmış ve buna mütakip doğalgaz kullanıma kapatılmış. Bu durumda ne yapmalıyım ve kiracıyı bu borcu ödemesi konusunda nasıl bir yol takip etmeliyim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Evimde oturan kiracının faturaları
Abonelikler sizin adınıza değilse borçlar size kalmaz. Yine de kurumlara gidip kiracının ne zaman çıkacağının belli olmadığını birikmiş borçların ileride tahsilinde zorluk olmaması için gerekli tedbirin alınması yönünde yazılı dilekçe vermeniz iyi olur.
Cevabınız için teşekkürler. Abonelikler benim üzerime değil. Ancak elektriği kaçak kullandıklarını düşünüyorum. Çünkü ben evi aldığımdan beri aynı kişiler oturuyor. Evveliyatında da onlar oturuyordu. Ancak elektrik idaresinden aboneliğin yeni yapıldığını öğrendim. Bu kaçak kullandıklarını gösteriyor. Bu durumda ne yapmalıyım. Şikayet edersemde kirayı alamamaktan çekiniyorum açıkçası. Ayrıca bunun sonucunda kaçak kullandıkları anlaşılınca devlet bana bir ceza çıkartırmı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Elektrik idaresinden tesisat nosu ile kayıtlı kayıtsız borç varmı varsa nasıl tahsil etmeyi düşündüklerini sorabilirsiniz :)