Almanya'da boşanma süreci
Benim erkek arkadaşım 2002den beri almanyada yaşıyor . süresiz oturum ve çalışma izni var . bundan 2002 yılında evlilik yaparak almanya ya gidiyor ve son 3 yıldır boşanmaya karar verip 2009 nisan ayında boşanma davası açıldı.. hiç mahkemeye gitmeden ilk önce mal bölüşümü, emeklilik gibi ayırımlar yapılıp bu işlemler bittiğini biliyorum çok şükür ki mahkeme tarihi de şubat 2011 e verilmiş .. bayan alman vatandaşı erkek türk vatandaşı şuan ikiside almanyada ikamet ediyor ,benim merak ettiğim bu mahkemede boşanma gerçekleşecek mi ? nüfusundan düşme süresi ne kadar sürer
ve bizim evlenebilmemiz için her hangi bir sorun çıkar mı ? evlenebilmemiz için boşanmanın gerçekleşmesini bekliyoruz lütfen aydınlatın beni ..
Cevap: Almany ada boşanma süreci
Bosanma sürecinin ne kadar sürecegi mahkemenin ilerleyisine baglidir. Ancak esinizin Türkiye'de de bekar olarak görünebilmesi icin Almanya'dan alinan mahkeme kararini Türkiye'de de tenfiz ettirmesi, bir baska deyisle tanitmasi gerekiyor. O yüzden siz birkac ay icin kendinizi nikaha hazirlamayin...
Cevap: Almany ada boşanma süreci
cevabınız için teşekkürederim.. peki şubat ayındaki mahkemede karar alınırmı ? ilk defa mahkemeye çıkacaklar ama öncesinde daha öncede dediğim gibi sigorta bölünmesi nafaka gibi isteklerin olup olmayacağı avukatlar aracılığı ile hep yapıldı. ilk mahkemede sonuç alınır mı ve türkiyedeki tenfiz ettirmek çok uzun sürer mi ? arkadaşım oradaki kararı türkiyede tekrar avukata vererek yapılacak bir işlem olarak duymuş , ben bu sürenin ne kadar zaman alacağını merak ediyorum.. şimdiden teşekkür ederim..