Ev sahibi evden çıkarmak istiyor!
Bir yıldır aynı evde oturuyorum ve kiramı, yakıt ve aidat ücretlerini her ay peşin olarak muntazam bir şekilde ödüyorum. Ev sahibi ile aramızda kontrat yok. Önümüzdeki yıl boyunca oturmak için ev sahibi ile sözlü olarak anlaştık. Şimdi ev sahibi eve kendisinin geleceğini söyleyerek beni evden çıkarmak istiyor.
Şimdi ne yapmalıyım? Kışın ortasında yeni ev bulmak çok zor.
Ev sahibi çıkmazsam zorla eve gireceğini söylüyor. Bu şekilde ben çıkmadıkça eve girmeye teşebbüs etmesi suç değil midir?
Şimdiye kadar ödediğim yakıt ücretini ne şekilde geri alacağım?
Ayrıca, evden çıkmazsam ev sahibi beni nasıl çıkarabilir evden? Hukuki yolu nedir bunun?
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Ev sahibi evden çıkarmak istiyor!
ev sahibi ancak kirayi ödemezseniz veya 6570/7-b göre kendisinin eşinin ve çoçuklarının konut ihtiyacı varsa kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde dava açarak yanı mahkemenin kararı üzerine tahliye söz konusu olur sözleşmeniz sözlü oldugu için kiranın başlangıcını kiralayan ispatlıyacak ve burda tanık dinlenmez ancak su elektrik aboneligi veya ödemenizi banka kanalı ile yapıyorsanız veya tahsilat makbuzu ile oluyorsa onunla ispatlıyabilir başka türlü çıkarma söz konusu olmaz,
Cevap: Ev sahibi evden çıkarmak istiyor!
Konu Acamadım kusura bakmayın buraya yazıyorum. YardımLarınız için basta tesekkur ederim. 22 yasındayım 3 aylık kira mı pesın verdım ve 1500 lıra depozıto verdım evde 28 gun oturdum kız arkadasımla yasıyordum emlakcı evın kapısını cılıngırle actırarak ev sahıbıı evden cıkmanıı ıstıyor bu sekılde yasayamazsın dedıı ve evden cıkardı benıı aylardır ucretımı gerı odeyeceklerını soyluyorlar magdur kaldım ozel esyalarım bıle evde kaldı ve verdıgım ucretlerın kıra olarak gunu bu ay bıttıı sımdıde magdur kaldım ben, sana ucret odemeyecegız dıyorlar kontratım oldugu halde bır baska kıracııya evı kıraya verıp kontrat yapmıslar nasıl bı yonteme basvurmalıyım? Şimdiden TeSekkürler.