Cevap: İşimden istifa ettim!
İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Bozucu yenilik doğuran bir haktır. İşverene ulaştığında sonuç doğurur.
İstifanın kabul edilmemesi işverenin iyi niyetle sizi çalıştırmak istediğine işaret olabileceği gibi
kötüniyetle bazı işçilik alacaklarınıza engel olmak için ileri sürülmüş olabilir.
Ancak istifanın geçerliliği işverenin kabulüne bağlı değildir.
Merhaba
Yani ben kanuni bekleme suresi olan 2 haftayı Aralık'ın son haftası doldurdugumda 3 Ocak 2011 pazartesi gunu sirkete gelmeyebilirim.Bunu sundan dolayı yazıyorum,aradan gecen 1 haftalık sure icinde benimle kimse istifa konusu konusmadı,anlamsız bir sessizlik var.
Verdiginiz cevaplardan dolayı tesekkurler
İyi çalışmalar
Sİz ne kadar zamandır o işyerind eçalışıyorsunuz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sİz ne kadar zamandır o işyerind eçalışıyorsunuz?
Merhaba
2009 Eylul ayında girdim.yani 15 ay oldu calısmaya baslayalı.Simdi de bana baska birisini bulmadan cıkamazsın,yonetim istifanı su an kabul etmedi gibi bilgiler soyluyorlar.
Alıntı:
ishayatigercegi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2009 Eylul ayında girdim.yani 15 ay oldu calısmaya baslayalı.Simdi de bana baska birisini bulmadan cıkamazsın,yonetim istifanı su an kabul etmedi gibi bilgiler soyluyorlar.
Alıntı:
MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.
İş sözleşmeleri;
a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra
b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra
c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra
d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra
Feshedilmiş sayılır.
Sizin ihbar süreniz 4 haftadır, 2 hafta değil,
işverenin istifanızı kabul etmeme lüksü bulunmamaktadır. ( eğer sözleşmenizde özel bir durum yoksa)
İşvereninize istifa bildiriminizi nasıl yaptınız bilmiyorum, eğer bildirimde bulunduğunuzu ıspatlayabiliyorsanız ( alındığına dair bir yazı ve kopya) bildirimde bulunduğunuz günden itibaren 42 takvim günü sayarak 42.gün akşamı artık işsiz kalabilirsiniz.:)
28 takvim günü olması gerekmiyor mu ? 15 ay için 4 hafta ihbar süresi oluyor.
Bir de şunu merak ediyorum, kullanılmamış izinlerin parasını istifa edince alabiliyor muyuz ?