Telefonda Hakarete Kanun Kayıtsız mı Kalacak?
BOŞANMAKTA OLDUĞUM EŞİMİN ŞAHSIMA VE AİLEME TELEFON GÖRÜŞMELERİM SIRASINDA AĞIR HAKARET DOLU SÖZLER SARFETMESİ DAVA KONUSU OLABİLİRMİ? OLURU VARSA GEÇMİŞ DÖNEM TELEFON KAYITLARI SAVCILIK KANALI İLE ALINIP, DELİL OLARAK SUNULABİLİRMİ? ALACAĞI CEZA NE OLUR.
BU SORULARIMA CEVAP VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Cevap: Telefonda Hakarete Kanun Kayıtsız mı Kalacak?
Konu açılalı baya olmuş ama yine de sorayım...Şu an telefonda yapılan hakaretin cezası şahit yoksa yok mu? Şahit olmadığı müddetçe isteyen telefonda istediği gibi hakaret edebilir mi?Hakarete uğrayan hakkını nasıl arayabilir,herhangi bir değişiklik var mı kanunda?
Teşekkürler..
Değerli Dostlar ;
Yasaları Hükümet ve Muhalefet yürürlüğe koyduğuna göre , TCK da , parlamento onayı ile yürürlüğe giriyor demektir.
TCK mevcut haliyle Toplumumuzun kimi sıkıntılarına cevap veremez duruma gelmiş maalesef. Telefonda , HAKARET suçunun tespiti de bu sıkıntılardan biri.
Kişiden habersiz telefon dinleme ayrı bir suç. Peki böyle bir durumda telefonda sarf edilen hakaret kelimeleri nasıl tespit edilicek ?
TCK 125.... 130 maddeleri yoruma acık. Hakime Vicdanı Takdir Yetkisi vermiş. Olayın Mahiyetine göre ibareleri yasayı esnetmiş.
Dava açıyorsunuz , duruşmaya çıkıp bana küfretti diyorsunuz. Hakim bir size bakıyoooor bir sanık'a , adama soruyor ! küfrettinmi .
adam doğal olarak , valllllaaaa küfretmedim hakim beyyy diyor. Hakim : hımmm diyor.
dönüp size soruyor olay nasıl oldu diye ? sizde anlatıyorsunuz. hakim , hakkınızda '' olayın mahiyetine göre '' usulu içinde vicdanen bu adam bu herife küfrü basmıştır derse ne alaaaa.
ama bende olduğu gibi , bu adam küfretmiştir ama bu çocukta bunun ağzının payını vermiştir kardeşim derseeeee , karşılıklı küfürden cezasızlık çıkarıp olayı bağlıyor....
zaten bizim ülkemizde kasten yaralama suçları dahil , sanıkın sabıkasızlık durumlarında denetimli serbestlik sürecine sokup salıveriyorlar. yani ilk kez olursa dövmek sövmek serbest. vurun kırın.... :)))))))
İsviçrede olsa , sokaktaki adama omuz atın yolda yürürken de özür dilemeyin bakim nolucak .. 6 ay sonra görürsünüz güneşi........
herkese sevgiyle...
merhaba sayın üye cevabınız gerçekten çok aydınlatıcı olmuş.bende evsahibiyim ve kiracımdan aynı konuda muzdaribim birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.kiracım kontrat süresi dolmadan haber vermeden evi boşalttı gitti doğalgaz borcu nu ödemedi doğalgaz kesildi eve hasar verdi çivi çaktı boyayı bozdu bu hasarını tazmin et dedim bana ağır hakaret etti bende karşılık verdim karakola şikayetçi oldu ceza davası açıldı haklıyken haksız duruma düştüm evim kış ortası kiracısız kaldı evde bir sürü hasar var.doğalgazın borcu ile uğraşmak zorunda kaldım açıkçası mağdur olan benim şimdi birde ceza davası ile uğraşmak zorundayım.telefonda karşılıklı hakaretleri kaydetmiş yada şahit bulmuş olabilir.bu durum nasıl sonuçlanır ne yapmam gerekir.yanıtlarsanız çok memnun olurum açıkcası canım sıkıldı bu düştüğüm duruma saygılar sunar tarafınıza teşekür ederim.