2 yıldır ilişkide olduğum sanal sevgilimden ayrıldım.Ben o kişiden bana kimlik göstermesini istedim ve kimlik fotoğrafını çekip bana MSN yoluyla attı.Kimlik %100 sahte bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirmiyim.
Printable View
2 yıldır ilişkide olduğum sanal sevgilimden ayrıldım.Ben o kişiden bana kimlik göstermesini istedim ve kimlik fotoğrafını çekip bana MSN yoluyla attı.Kimlik %100 sahte bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirmiyim.
2 yıldır sanal bir şekilde yürüttüğünüz bir ilişkiniz ve sanal sevgiliniz vardı... Ve siz bu süreç boyunca hiçbir surette görüşmediniz daha sonra da ayrıldınız... Ve eski sanal sevgiliniz size msnden sahte olduğunu düşündüğünüz bir kimlik gösterdi diye suç duyurusunda mı bulunacaksınız...
Neden kimlik belgesi göstermesini istediniz ki?
Sayın Raşit Bey:İnternet aracılığı ile görüşüyorduk bana şehrini Konya olarak söylemişti ve bu şehir dışına çıkmamıştı.Ben buna inanmayarak kimliğini göstermesini istedim saygılar
Sayın Raşit Bey:Nüfus cüzdanının resmini çekip yolladı kusurma bakmayın kimlik dedim fazla detay vermedim
Şimdi sahte nüfus cüzdanı bulundurmak, resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturur. Ama bu konuda "sanal" sevgilinizin "sahte" nüfus cüzdanı olduğunu nasıl ispatlayabilirsiniz ki? Bence msnden bakmak yeterli değil, savcılık bu haliyle ilgilenmez gibime geliyor. Ama şayet bu bireyle daha önce görüştüyseniz ve kimlik kartının sahte olduğunu fark ettiyseniz belki ilgilenirler. Yani savcılık soruşturma evresinde, "sanal" sevgilinize gidip sizde sahte kimlik var dese, "sanal" sevgilinizin, onu sadece sizi kandırmak için internetten rastgele bir resmi eklediğini söylemesi, ceza almaması için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ne siz ne de bir başkası gerçekte böyle bir nüfus cüzdanı olduğunu görmedi.
sayın Raşit Bey:Nüfus cüzdanı fotoğrafindeki bilgiler tamamiyle şahıs kendi bilgileri ile yapmış olup fotoğraftaki kimlikte baba adındaki bi harfin yanlış yazılması ve doğum yerinin şahıs adına düzenlendiği kesin bilgilerim arasındadır, iddiaa etmiyorum kesinlikle kendi hazırladığı bi kimliktir
Raşit Bey: Bana atılan nüfus cüzdanı fotoğrafını delil olarak kullanabilirmiyim saygılar?