Şefliğe Atanma Talebimin Engellenmesi
12/11/2010 tarihinde Kuruma posta yolu ile iadeli taahhütlü olarak; Kazanmış olduğum Mahalli İdareler Görevde Yükselme Sınavı sonucuna göre Şef olarak atanma dilekçemi ilettim. 08/12/2010 tarihinde hakkımda bir Disiplin Soruşturma Dosyası açıldı. Bu esnada idarenin bana cevap verme süresi yanılmıyorsam (1 ay olmalı) 12/12/2010 tarihinde dolacaktı. İdare bana Disiplin Soruşturması Açıldığı gün 08/12/2010 tarihinde Şefliğe atanma talebime şu şekilde cevap vermiştir. "Hakkınızda açılan Disiplin Soruşturma Dosyası nedeniyle Münhal bulunan Şef kadrosuna atanma talebiniz uygun görülmemiştir."
1. Sorum; Bana dosyanın sonucunda muhtemelen uyarı cezası verilecek, cezayı aldığım gün tekrar Şefliğe atanmam için dilekçe vereyim mi(Çünkü Disiplin Soruşturması sona ermiş olacak).
2. Sorum; Şefliğe atanmam için dilekçe vermeyip de direk alacağım ceza ile birlikte idari mahkemeye mi başvurayım?
Cevap: Şefliğe Atanma Talebimin Engellenmesi
konu hakkında bilgisi olan yok mu?
hakkınızda disiplin soruşturması yapılması şefliğe atanmanıza engel teşkil etmez. sizin hemen bir avukata danıiığ idari mahkemeye başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Bende şu an açıktayım müdürlük kadrosunu kazandım. 2 ay içinde atamamın yapılamsı gererkirken tarafıma henüz bir cevap verilmedi. yarın idareyi şikayet edecem. Sorumlılar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
demokratturk ilgine teşekkür ederim. Disiplin soruşturmasının Şeflik atamasına engel olmadığını biliyorum. Ancak ben idarenin niyetinin net olarak ortaya çıkması için soruşturmanın tamamlanmasını beklemeyi yeğledim, savunmamı verdim. en geç 45 gün içerisinde dosyanın sonuçlandırılması gerekmekte, dosya sonuçlandıktan sonra tekrar dilekçe vereceğim şeflik ataması için, bakalım buna ne cevap verecekler. Ayrıca sanada kolay gelsin, seninde başın idare ile sorunlu galiba istersen msn.den görüşebiliriz. nizam_1970@hotmail.com
evet benimde sorunum var idare ile. bugün itibariyle idari mahkemeye dava açtım. açtım ama sonuç aleyhime çıkacak buna eminim, genede şansımı denedim. akp yargıyıda etkisi altına almış görünüyor. bir telefonla işler hallediliyor. msn eklerim okey. durumunuzdan haberder ederseniz sevinirim.