Yaşadığım şehirde davaya katılabilir miyim?
merhabalar ilk olarak verilecek cvplardan dolayı herkese teşekkürler benim diyarbakırda askerlik yaptığım dönemde bir kavgam olmuştu terhisime 2 y kala ve bizi askeri mahkemeye sevk ettiler ama dosya yetişmediği için dosya sivil mahkemeye sevkedilmiş ve diyarbakır 2. asliye mahkemesinden 2 kere davaya çağırılmışım ama bana celp gelmedi ve bir kontrolde beni arandığım için karakola oradanda nöbetçi mahkemeye sevk ettiler ifademi verdim ve serbest bırakıldım şimdi 18 0cakta tekrardan diyarbakır asliye bize dava günü vermiş bulunmakta acaba bu karar davasımı ben ankarada ikamet etmekteyim acaba bu davaya ankarada katılmam mümkünmüdür yoksa diyarbakıramı gitmem gerekir eğer ankarada katılabiliyorsam izlemem gereken yol nedir bilgilendirirseniz sevinirim saygılar
Cevap: yaşadığım şehirde davaya katılabilirmiyim
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu
Cevap: yaşadığım şehirde davaya katılabilirmiyim
En yakın mahkemeye gidip Diyarbakır'da bulunan mahkemeye dilekçe ile savunmalarınızı ve yeni adresinizi bildirip beyanınıza başvurulması gerektiği takdirde bulunduğunuz yer mahkemesi kanalı ile beyanda bulunabileceğinizi iletebilirsiniz. Karar duruşması olabilir belirttiğiniz gibi en sağlıklısı mahkemede hazır olup son savunmalarınızı ve diyeceklerinizi huzurda yazılı olarak verip sözlü olarak da dile getirmenizdir.
Cevap: Yaşadığım şehirde davaya katılabilir miyim
çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
ben davaya ankarada katılmak için dava numarası açılış tarihi ve dosya numarasıyla ilişikli olarak diyarbakır asliyeye dilekçe yolladım ama hala cevap gelmedi duruşma ayın 18 inde ben bu davaya katılmazsam ne olur diyarbakıra gidemem büyük ihtimal karar davası olabilir dediler bana karar davasıysa sonucu hemen öğrenebilirmiyim davadan sonra
Dilekçeniz duruşmada değerlendirilir, duruşma gününden bi kaç gün sonra dosya hakkında bilgi edinebilirseniz neticeyi öğrenirsiniz.
sizce mahkeme sonucu ne olur beyfendi benim yakalanıp ifade verişimden sonra ben gitmesem bile diyarbakırdaki hakim karar verebilirmi sizce sonuç ne olur ciddi bir olaymı bu