Herkese kolay gelsin. Sorum şu. Eşinden boşanan birisinin vukuatlı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi hanesinin silinmesinin bir hükmü, zamanı, yokmu. Ömür boyu bu hane bu şekilde duruyormu
Printable View
Herkese kolay gelsin. Sorum şu. Eşinden boşanan birisinin vukuatlı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi hanesinin silinmesinin bir hükmü, zamanı, yokmu. Ömür boyu bu hane bu şekilde duruyormu
Evet ömür boyu sürer. Adı üzerinde VUKUATLI yani tüm olayların belirtildiği nüfus kaydı olduğu için orada yer alır.
Şimdiye kadar bunun silinmesi için dava açıldımı bilmiyorum ama açılsada pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Sonuçta bu kayıtların tutulması gerekiyor. Ayrıca silinirse art niyetli kullanıma açık bir olay olur. Yani boşanan kişiler hiç evlenmediğini beyan eder, sonra miras vs konusunda problemler çıkar vs vs
Doğru diyorsunuz art niyetli kişiler tarafından kullanılır fakat, yeniden evlenen ve durumdan eşininde haberi olan kişiler arada kalıyor. Mesela ben eşime gidipte vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkarttıramıyorum. Çünkü boşanmı yazısını görünce bildiği halde moral olarak yıkılıyor. Bir kadının yanılmıyorsam boşandıktan sonra nüfusunda boşanmış ibaresi yerine insan haklarına aykırı diye bekar yazılmasına karar verilmeşti. Buda insan haklarına aykırı değilmi sizce
Karar verilmesine rağmen uygulamada çoğu şeyleri yapmıyorlar. Yani böyle bir karar alınsa o zaman bunu istemeyenler isteyenlerden daha çok çıkacaktır :)